Кућа Добрих Вести

Login

Проглашени најбољи филмови Грин феста

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kratakfilmoleduУ оквиру такмичарског програма 11. Грин Феста, укупно 49 филмова из 24 је државе конкурисало за титуле најбољих у 6 такмичарских категорија, а одлуку о победницима је донео Жири у саставу – Ана Ињихо из Шпаније, Франческо Расеро из Италије и Даниел Павлић из Хрватске.

 

Најбољи кратки филм фестивала је „Кратак филм о леду“ редитеља Адама Лајтија из Велике Британије, док је награда за најбољи филм о природи отишла у руке италијанског редитеља Стефано Петронија за филм „Срж дрвета“.

 

„Бог је отишао даље“ немачког редитеља Петера Бовинга је проглашен најбољим анимираним филмом ове године, а награду за најбољи филм до 1 минута је освојио „Нинти“, шпанског редитеља Хуана Франциска Калере.

 

У регионалној селекцији филма из југоисточне Европе, титулу најбољег је освојио филм „Пепео“, македонског редитеља Георге Лазова, док је „Еко љубав“ руског редитеља Дмитри Георгијева понео награду за најбољи омладински филм фестивала.

 

Жири је одлучио да додели и једно специјално признање за филм „Добар посао“, пољског редитеља Пјотра Биедрона.

 

Првих 7 дана фестивала је протекло у великом броју прегледа филмова на 100% онлајн фестивалској платформи www.greenfest.rs и великом интересовању за панел дискусије о одећи и текстилном отпаду, као и о загађењу ваздуха које су биле преношене уживо на фејсбук страници фестивала.

 

За данас, у 18 часова“ је заказана и трећа панел дискусија, на којој ће бити објединињене теме о начинима и потреби заштите природних ресурса, инструментима који могу да помогну Србији да унапреди квалитет природе и мрежи природних добара Натура 2000 која је један од значајних алата у смањењу ризика климатских промена. На панелу ће говорити Борис Ерг - директор IUCN ECARO,  Зоран Сретић – стручњак за право ЕУ, Предраг Лазаревић – сарадник на Биолошком факултету и Имре Кризманић – доцент на Биолошком факултету. Разговор ће модерирати Душка Димовић из Светске организације за природу.

 

Комплетан филмски програм може бесплатно да се погледа на фестивалској платформи до 4. новембра, без регистрације, у време које вама одговара.

 

Овогодишње издање Греен Феста су подржали Секретаријат за заштиту животне средине града Београда, Делегација Европске уније, Француски институт и амбасада Француске, Хајнрих Бел фондација и Мрежа за климатске акције – Европа, као и многобројни партнери и пријатељи фестивала.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 02 новембар 2020 16:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија