A+ A A-

Koнкурс за доделу награде „Доситеј Обрадовић“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dositejobradoviccccccccЗадужбина „Доситеј Обрадовић“ расписује јавни позив – конкурс за доделу награде „Доситеј Обрадовић“ за животно дело за 2020. годину.

 

Награда се додељује уз подршку Министарства културе и информисања, са циљем да подстиче научно, културно и просветно стваралаштво, као и унапређење српских духовних веза са другим народима и културама.

 

Награда се додељује за животно дело за све дисциплине науке, просвете, књижевности и културе, којима припада, или их је у српској средини утемељио наш велики писац и просветитељ   Доситеј   Обрадовић:   филозофију,   етику,   естетику,   теорију и историју књижевности, компаратистику, све   књижевне   жанрове, лингвистику, различите гране педагошко-психолошке теорије и праксе, преводилаштво и све видове културног посредништва и комуникације.

 

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије, као и других држава, чије стваралаштво представља највиши допринос српској култури и њеној афирмацији у свету.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 новембар 2020 18:11

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани