Кућа Добрих Вести

Login

Дер шести у трци "Меморијал Олег Дјаченко" на стази Крилатско у Москви

Оцените овај чланак
(0 гласова)

zolt-der-uvodnaСрпски репрезентативац Жолт Дер олимпијски кандидат из кргујевачког Радничког освојио је одлично шесто место и осам бодова за ранг листу Европа тура на трци категорије 1.2 „Меморијал Олег Дјаченко“ воженој у Москви на олимпијској стази Крилатско, једној од најтежих у свету.

У два дана, српки бициклисти су се два пута пласирали међу осам и освојији нове поене. У трци „Куп градоначелника“ воженој 1. маја Иван Стевић, олимпијски кандидат Партизана пласирао се на седмо место и припало му је шест поена.

- Трка је била паклена, од близу 160 бициклиста на старту завршило је 40 – каже селектор Радиша Чубрић.

- Ми који смо пратили караван у колима као да смо били на великом тобогану, много успона, оштрих кривина, па потом вртоглави спуст... Сјајно је возио и млади Никола Козомара из Партизана и пласирао се на 37. место са 4,06 минута слабијим временом од победника.

Станковић и Хасановић су поново потрошили више снаге него што су смели, нису се чували и одустали су на око 30 км до циља. Иван Стевић и Габор Каса, суботички олимпијски кандидат из Спартака, још се нису опоравили од "Председничке трке" и немају свежину.

Обојица су ове године чланови „Салкано тима“ из Турске. Каса се, уз то, још и разболео и обојица су одустала. У целини, задовољан сам посебно одличним
пласманом Жолта Дера, који заслужује честитке. Очекује нас 3. маја још једна једнодневна трка „ Велика награда Москве“ такође на веома захтевној стази коју добро познајемо, од 151 км. Потом ћемо, од 5. до 9. маја стартовати на етапној трци „Пет кругова око Москве“ у категорији 2.2.

На Крилатскоме победио је бициклиста Итера Каћуше Рус Александар Рибаков који је стазу од 150 км прешао за 4:11,25 часова. И дуго и треће место припало је бициклистима овог руског профи тима Павелу Кочеткову са заостатком од 55 секунди и Сергеју Рудаскову са 1,04 минута слабијим временом.

Возачи Итера Каћуше су доминирали у трци, „повукли“ су и победнички бег два круга пре краја када се одучивала трка. На ово је утицала и чињеница да је њихов „бос“, Макаров, који је и председник Бициклистичког савеза Русије, био у пратећем каравану и будно снимао како ко вози.

Српски бициклисти забележили су у две последње „московске турнеје„ много добрих резултата. Прошле године, Иван Стевић је победио на „Купу
градоначелника“ и био је други у генералном пласману на „Пет кругова око Москве“ победивши и у првој етапи ове трке, док је на „Великој награди Москве“ заузео десето место.

У 2010. Дер је победио на „Купу градоначелника“, Хасановић на „Пет кругова око Москве“, док је Стевић био пети у „Великој награди Москве“.


Последњи пут измењено петак, 25 мај 2012 03:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија