Кућа Добрих Вести

Login

Концерт: Ana end The Changes

Оцените овај чланак
(2 гласова)

anacurcicГрупа Ana end changes позива вас на свој једини концерт ове године, који ће се одржати у Великој сали Дома омладине Београда, вечерас, са почетком у 20 часова.

 

Бенд ће свирати песме с оба студијска албума уз понеко изненађење. Специјална гошћа на концерту биће флаутисткиња Милена Јанчурић.

 

Улазнице су у претпродаји на Благајни ДОБ и преко Tickets.rs мреже, по цени од 700 динара.

 

Пре нешто више од годину дана, 4. октобра, Ana end changes представили су у оквиру Индирект фестивала албум “Differences“ и планирали бројне промотивне концерте у региону поводом тога.

 

Једну пандемију касније, бенд није свирао нигде током 2020, али Ана Ћурчин је била вредна на бројним онлине концертима током изолације, а током лета је наступала сама или са Миленом на неколико лепих догађаја. На позив Дома омладине Београда, Ana & The Changes наступиће у пуном саставу у омиљеном простору, годину дана старији али и са новим идејама, осећањима и великом енергијом.

 

Ana & The Changes током 2020. године објавили су албум  “Differences Live“ са снимцима направљеним на концерту прошле године у Американи, а Ана Ћурчин ову специјалну годину за све завршава једним специјалном издањем: албумом “Сцене” који ће од 10. новембра бити доступан на свим дигиталним платформама. “Сцене” су избор примењене музике коју је Ана правила током последњих 7-8 година, за позориште, филм, видео игре, рекламе…

 

Специјална гошћа на концерту је фантастична флаутисткиња из Новог Сада, Милена Јанчурић, која се школовала на ФМУ у Београду и на Berklee College of Music у Бостону. Њена професионална биографија и списак музичара са којима је сарађивала су импресивни, а Ана и Милена су за управо објављену компилацију “Клавирско небо #3” написале и извеле песму “Кошута”.

 

Ана Ћурчин је у константној потрази за савршеном песмом, идеалним акордом и правим осећањем. Током своје каријере објавила је два студијска албума – “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” и “Дифференцес” (2019, као Ana & The Changes), као и колекцију демо снимака – “Sketches of Belonging (solo & acoustic)” ” (2015) и Differences Live” (2020).

 

Овај концерт је још једна потврда посебне везе коју ова изузетна уметница и најпопуларнији градски културни центар имају. Практично од почетака своје каријере Ана је везана за Дом омладине Београда и у њему се десило много тога “првог” у њеном сценском животном путу. Први “велики” соло концерт са бендом Ана је одржала у сали Американа, као што је и њен деби са камерним саставом (по многима један од најбољих у њеној каријери) био у Великој сали ДОБ. Често је наступала у Дому омладине и на различитим фестивалима и сарађујући са другим колегама, најчешће са бендом Stray Dogg. Зато није чудо да је свој “live” албум са задовољством снимила прошле године управо у кући из које је “пошла у свет” као оформљена ауторка, нити што ће Анин једини наступ пред публиком ове године бити 20. новембра баш у Дому омладине Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија