Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатна представа „Сама је тражила”

Оцените овај чланак
(3 гласова)

samajetrazilaУ сарадњи са позориштем „Пан театар“, поводом светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, на youtube-у ће бити емитована представа „Сама је тражила“ чија је тема насиље над женама.

 

Представа ће моћи да се погледа 25.11. и 6.12.2020. у 20 сати, а линк ка представи биће постављен на сајту ГО Звездара и друштвеним мрежама.

 

Представа „Сама је тражила” бави се насиљем над женама и рађена је као омнибус састављен од прича/монолога/исповести/поема оних које су умрле. Аутори прича су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске, већина вишеструко награђивана за драмско писање, а поред личних искустава, материјал коришћен као инспирација су и полицијски извештаји.

                                            samaopstarel

При прикупљану грађе за ову представу позориште „Пан театар” је значајне податке добило од госпође Весне Станојевић из „Сигурне куће“ у Београду и сматра их партнером у овом пројекту.

 

Текстови: Маја Пелевић, Милан Марковић, Бранислава Илић, Данијела Кулезић - Вилсон, Бранка Стојковић и Јасна Јасна Жмак

 

Режија: Ксенија Крнајски; Музика: Иан Вилсон; Сц,/кост.: Милица Грбић Комазец; Сц. покр.: Дамјан Кецојевић; Светло: Војкан Гостиљац.

 

Играју: Оливера Викторовић Ђурашковић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Бојана Ђурашковић, Тијана Јанковић

 

Емитовање представе „Сама је тражила” је једна од активности којом Комисија за родну равноправност председника ГO Звездара и ове године учествује у глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама" коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права.

 

 

Активности које Комисија реализује, у партнерству са ангажованим установама и појединцима, усмерене су на подизање свести друштва о значају борбе против насиља.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 новембар 2020 17:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија