Кућа Добрих Вести

Login

Концерт виолинисте Аре Маликиана

Оцените овај чланак
(2 гласова)

aramalikannanannadfdfdfdfПознати виолиниста либанско-јерменског порекла Ара Маликиан одржаће свој концерт у Сава Центру 21. маја 2021. године.

 

Турнеја под називом „Роyал гараге“, на којој представља истоимени албум, обухвата најважније светске престонице у којима Ара наступа у најпрестижнијим концертним дворанама и позориштима: Лондон, Париз, Њујорк, Москва, Рим, Буенос Ајрес, Сантјаго, Лима, Мексико Сити, Пекинг, Хонг Конг, Мадрид, Берлин, Београд...

 

 

Ара Маликиан је светски признат уметник, највећа звезда међу виолинистима данас. Често га представљају као либанског виртуоза са јерменским зачинима. Класично образован музичар је током година спојио музику различитих култура која укључује и шпански фламенко, аргентински танго, као и циганску музику. Његова интерпретација вуче корене из арапске и јеврејске културе. На концертима често изводи обраде рок песама и филмских хитова.

 

Рођен 1968. године. Живи у Мадриду. Снимио је више од 40 албума и продуцирао велики број представа.

 

Због своје музикалности и виртуозности још као млади виолиниста, награђен је наградом Ниццоло Паганини. За себе каже да жели да буде Паганини у оделу Џимија Хендрикса.

 

Овај концерт требало је да се одржи 14. октобра 2020. али је одложен за наредну годину. Цена улазница за овај концерт је 2000, 2800, 3900 и 4600 динара.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 јануар 2021 13:45

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија