A+ A A-

Хип-хоп фестивал: 2Hot4Stage FEST у биоскопу Балкан

Оцените овај чланак
(2 гласова)

stageforcesjjddddОвогодишње издање домаћег хип-хоп фестивала 2Hot4Stage FEST, под називом „Ново поглавље”, биће одржано од 19. до 21. марта, с централним догађајем у суботу 20. марта у биоскопу Балкан.

 

У другачијем формату него претходних година, уз смањен капацитет посетилаца и поштовање свих епидемиолошких мера, фестивал ће ипак истрајати у намери да уметницима пружи прилику да се изразе, користећи неку од делатности уличне културе.

 

Александар Марковић, главни организатор фестивала, као циљ истиче подизање свести о глобалним проблемима узрокованим људским фактором: „Наш фестивал ће се трудити да усмери публику на проблеме друштва и животне средине, али и да врати наду у основне људске неопходности попут емпатије, личне културе, захвалности и друштвене одговорности коју свако од нас има. То ћемо остварити креативним интерактивним активацијама које нас очекују на самом фесту, кроз радове уличних уметника, едукативним радионицама, али и самом промоцијом Хип Хопа са својим догмама „Peace, Love, Unity & Having Fun“.

                                                      stagefest

Такође, сјајна сарадња са фондацијом „Свака Лименка се рачуна“ чини наш фест и еколошки свесним, те кроз заједничке акције прикупљања лименки и рециклирања дајемо наш допринос у остварењу много већег циља”, каже он.

 

Главног дана фестивала, 20. марта, алтернативна хип-хоп издавачка кућа Аристократ музик ће имати свој наступ са свим потписаним музичарима. Једна од звезда овог програма биће хип-хоп уметник Кенди, који последњи година наступа и под псеудонимом Пабло Кенеди. Након што је привукао пажњу деби албумом „Ван домета”, на коме су гостовали Марчело, Скај Виклер, Њхо Сее и друга позната имена са реп сцене, а, 2016. је наступао и на мејн стејџу Еџита као предгрупа Виз Калифи. Последњих неколико година снима успешне синглове („Арапске паре”) и албуме („Папирни авиони”, „Треп је мртав”) за издавачку кућу Аристократ. Овај концерт ће бити доступан путем бесплатног стрима на званичном јутјуб каналу фестивала.

 

 

 

Међу бројним догађајима на фестивалу, организатори истичу и квиз знања „Није ме срам да понешто знам" , који ће бити организован у Дорћол Платзу првог дана фестивала, 19. марта, као и римовање са извученим речима из кутије „Речи у лице. Речи улице.", где ће истог дана учесници извлачити речи и с њима правити најбољу комбинацију рима за своју песму.

 

На централном догађају у Биоскопу Балкан, који се одржава уз подршку Фондације Саша Марчета, биће организовано и плесно такмичење у четири категорије (All stule стyле јуниори 1вс1 баттле до 14 година, All stule seniori 3vs3 battle, Breaking battle 1vs1, Koreo streetstule showcase), као и низ ревијалних догађаја попут street art sessiona и showcase програма. Комплетан програм могуће је погледати на Фејсбук догађаја фестивала а пријаве за учествовање у такмичењима могуће су путем мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Организатори задржавају право да активности прилагођавају сходно актуелним епидемиолошким мерама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 март 2021 21:12

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани