Кућа Добрих Вести

Login

Музичке бесплатне клавирске импровизације на Коларцу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KAROLBEFAКарол Бефа, познати француско-швајцарски композитор, пијаниста и музиколог, први пут се представља београдској публици у узбудљивом и несвакидашњем музичком наступу – изводећи клавирске импровизације на теме задате из публике.

 

Концерт ће се одржати у суботу, 22. маја са почетком у 20 часова.

 

Карол Бефа је двоструки добитник престижне награде Вицтоирес де ла мусиqуе цлассиqуе (Музички победници – класика) у категорији ‘Композитор године’. Француско Удружење аутора (SACEM) доделило му је Гран При за целокупно досадашње стваралаштво у области симфонијске музике.

 

Недавно је у преводу на српски језик објављена награђивана књига Карола Бефе и математичара Седрика Виланија Иза кулиса стварања (Les coulisses de la creation), у издању ЦПН-а и Математичког института САНУ. На позив ових институција, у оквиру програма “Мај месец математике”.

 

ЦПН-а, Карол Бефа ће имати разговор са посетиоцима у Великој сали Коларчеве задужбине (од 18 часова – модератор др Весна Тодорчевић, обезбеђен превод), након чега ће потписивати своју књигу. Уједно, промоција књиге чини део званичног програма манифестације “Молијерови дани”, Француског института у Србији.

 

Дружење са Каролом Бефом наставља се на солистичком концерту (од 20 часова), где ће уметник импровизовати на најразличитије теме (не само музичке) које ће му задавати наша публика:

 

"Кажу да импровизовати значи компоновати и изводити истовремено, без припреме, неку поему, неку арију, неки говор… У оквиру овог концерта Карол Бефа импровизоваће на теме које ће предлагати публика. То може да буде само једна реч – „Тристан“ – или неки замишљени сусрет, на пример између Дон Жуана и Кармен… Или неко измишљено дело „Бахов танго“. Све је могуће замислити и исказати музиком. Публика је једини судија!" (Карол Бефа)

 

Сезона уметничке музике ЦЕБЕФ-а реализује се уз подршку Града Београда и Министарства културе и информисања.

 

Бесплатне улазнице на благајни Коларца.

 

Због важећих епидемиолошких мера, број улазница је ограничен.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 мај 2021 13:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија