A+ A A-

БИРАНА ВИНА: Највећи вински фестивал у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vinofestivaldfdfdfdfПосетиоци највећег Винског парка у Србији, који се сада већ традиционално одржава у Сремској Митровици, имали су током протеклог викенда прилику да дегустирају око 500 сорти посебно бираних вина.

 

Поред тога, пред љубитељима добрих укуса нашло се и 20 деликатесних производа.

 

Реч је о великом гастро догађају, који је окупио домаће истакнуте произвођаце.

 

Овогодишња специјална гостујућа земља са штандом, посебно занимљивим за све посетиоце, јесу Сједињене Америчке Државе.

 

Управо су свечано ову манифестацију отворили заменик амбасадора САД у Србији Барон Лобстеин и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.Обилазећи штандове осврнули су се на значај оснаживања винарства и виноградарства, нарочито на подручју Срема, односно фрушкогорја, које је идеално за ту културу.

 

Држава ће, како је поручио министар Недимовић, и убудуће стајати иза њих.

 

Влада Републике Србије је непосредно пред појаву корона вируса донела нову стратегију развоја виноградарства и винарства у Србији и управо овакве манифестације су једна од тачака које би требало да промовишемо, а то је наше виноградарство и наше аутохтоне сорте. С друге стране, да промовишемо целу производњу вина, а на то се надовезује храна и рурални туризам. То је потпуно нова прича која нам се отворила на невероватан начин у последње две године. Мислим да је у питању степен друштвеног развоја, али и сама потражња вина, која расте. То је показатељ колико наше друштво мења своје навике – рекао је Недимовић.

 

Лобстеин је истакао да је захвалан министру и Граду Сремска Митровица јер су одлучили да ће САД бити земља гост ове манифестације.

 

Живим у Београду већ две године и похваљујем српску храну и домаћа вина. Поносан сам на овај амерички штанд са познатим винима из Калифорније, а вина су само мали део српско-америчке трговине. Било би боље када бисмо нашли и више сорти америчког вина у српским продавницама – казао је Лобстеин.Посетиоци Винског парка су уживали у културно уметничком програму, који је употпунио винско-гастро угођај.

 

После једногодишње паузе због корона вируса, ово је четврти пут да се састају винари на највећем винарском догађају у Србији.

 

Реч је и о великим произвођачима, али и оним несто мањим, који су по квалитету, на завидном нивоу.Посетиоци највећег Винског парка у Србији, који се сада већ традиционално одржава у Сремској Митровици, имали су јуче прилику да дегустирају око 500 сорти посебно бираних вина.

 

Поред тога, пред љубитељима добрих укуса нашло се и 20 деликатесних производа.Реч је о великом гастро догађају, који је окупио домаће истакнуте произвођаце.

 

Овогодишња специјална гостујућа земља са штандом, посебно занимљивим за све посетиоце, јесу Сједињене Америчке Државе.Управо су свечано ову манифестацију отворили заменик амбасадора САД у Србији Барон Лобстеин и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

 

Посетиоци Винског парка су уживали у културно уметничком програму, који је употпунио винско-гастро угођај.

 

Извор: Кућа добрих вести/Блиц

 


Последњи пут измењено понедељак, 23 август 2021 14:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани