Кућа Добрих Вести

Login

КУХИЊЕ СВЕТА: храна и пића у којима уживају сва чула

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kuhinjasvetadfdfdfdНа петом међународном фестивалу „Кухиње света“ на Дорћол Плацу у Београду, у недељу 29.8.2021. године, нагастросладокусци биће у прилици пробају специјалитете из Херцеговине, словеначке кобасице и вина, далматинска уља, арапске слаткише, традиционална српска јела и домаће производе из целе Србије: намазе, џемове, зачине, сиреве, деликатесе од меса, мед, вино и друга пића, здраве сокове, посластице и веганске производе.

 

На фестивалу „Кухиње света“, храну и културу арапских земаља промовисаће „Арапски културни центар“. Поред препознатљивих производа, посетиоци ће моћи да уживају у култури и обичајима далеких земаља и храни коју за овај догађај припрема амбасада Ирака. Цртање каном, слаткиши и урме биће доступни за све посетиоце овог међународног догађаја.

 

Из Словеније нам стижу хреновке, најфинија мортадела и чувене крањске кобасице које многе подсећају на детињство.

 

Укуси Словеније биће допуњени и њиховим најпознатијим пенушавцима и чувеним стоним винима од препознатљивих сорти грожђа.

 

С обзиром на то да је фестивал продајног карактера, посетиоци ће моћи да купе све изложене производе и да у њиховим укусима уживају у свом дому. Производи од меса, сиреви и слаткиши задовољиће и највеће гурмане, док ће поборници здравог начина живота и исхране бити у прилици да уживају у џемовима, готовим здравим оброцима, веганским ћевапима, намазима од лука, урми, ароније и бундеве.

 

Гастрономски ужитак употпуниће фолклорна и певачка друштва из Србије, предавања о здравијим навикама и животу. Посетиоци ће бити у прилици да сазнају све о предстојећој берби грожђа, и манифестацијама током наредног периода на штандовима туристичких организација из Вршца, Ваљева, градске општине Младеновац и градске општине Сопот и удружења из Крагујевца.

 

Фестивал „Кухиње света“ представља лепоту разноврсних укуса из целог света, промовише и употпуњује и гастрономско-туристичку понуду Републике Србије.

 

Више о петом међународном фестивалу „Кухиње света“ погледајте на www.kuhinjesveta.com.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 август 2021 23:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија