Кућа Добрих Вести

Login

ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА: "Књига која ми је променила живот"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

knjigazivotColor Media Communications у среду 8. септембра, с почетком у 11 сати, поводом обележавања УН Међународног дана писмености, организује онлaјн конференцију Књига која ми је променила живот, а у партнерству са Министарством културе и информисања и Библиотеком града Београда.

 

На отварању конференције говориће:

 

посебни саветник министра културе и информисања Гордана Предић,

градоначелник града Београда проф. др Зоран Радојичић,

директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков

 

Међународни дан писмености, обележава се широм света 8. септембра. Идеја о обележавању Међународног дана писмености појавила се у септембру 1965. године у Техерану, на Светској конференцији министара образовања на тему искорењивања неписмености. Као дан обележавања изабран је 8. септембар, а УНЕСЦО је обележавање почео 1966. године. Опште је познато да је рана писменост доказано један од најбољих показатеља будућег успеха. У томе нам управо помажу књиге. Књиге нас описмењавају, оплемењују, надахњују, духовно богате, али и мењају. Како је то рекла списатељица Хелен Ексли “Књиге могу бити опасне. На најбоље би требало ставити упозорење: „Може променити ваш живот”.

 

О књигама које су им промениле живот, као и о осталим бенефитима читања и како нам свако ново штиво помаже да упознамо и себе, разговараћемо са глумицама Вјером Мујовић и Мионом Марковић, књижевницима Бранком Росићем, Марком Крстићем, Драганом Мокан, боок блогеркама Славком Влалукин (@belgraddofska) и Иваном Смиљанић (@knjigoog), ауторком блога Снови у коферима Јеленом Башовић и психологом Аном Мирковић.

 

Конференцију можете пратити онлajn на Jутјуб каналу Color Media Communications и Фејсбук страници Библиотека града Београда 8. септембра.2021. у 11 часова.

 

Више детаља о овој конференцији можете прочитати ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 септембар 2021 11:55

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија