Кућа Добрих Вести

Login

РЕФЛЕКТОР ТЕАТАР: Премијера представе „#ЋаоСвима“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

REFLEKTOTRRDFDFDFD„Позоришни комад у проширеној реалности“, представа Рефлектор театра „#ЋаоСвима“ биће премијерно изведена 27. септембра 2021. у Дорћол Плацу.

 

Представа са поднасловом „Правда за инфлуенсере“ претпремијерно ће бити одиграна 26. септембра, док је прва реприза 28. септембра у Добрачиној 59.

 

   Концепт и режија: Војкан Арсић

   Извебедни текст: Милена Богавац, Софија Димитријевић, Мила Јовановић, Марија Ратковић

   Коауторска и глумачка подела: Ђорђе Галић, Никола Павловић, Тања Петровић Живковић, Маја Шуша

   Водитељ програма: Марко Панајотовић

   Музика: МКДСЛ

   Драматургија: Милена Богавац

 

Представа „#ЋаоСвима“ одвија се у две равни: у виртуелном и стварном простору, креирајићи утисак „проширене театарске реалности“.

 

Употребом нових медија, мобилне телефоније и интернета, представа траје читав дан – „у телефонима и на друштвеним мрежама“. Након што први део представе глумци „изведу комуницирајући“ са публиком преко телефона и интернета, други део одвија се уживо, у простору извођења. Сви делови представе су интерактивни, па ће публика имати прилику да гласа, поставља питања и шаље поруке ликовима представе.

#ЋаоСвима – ФАQ

 

Како функционише изведба представе у виртуелној реалности?

Приликом онлине куповине улазница за представу „#ЋаоСвима“, од публике се очекује да продукцији остави своју е-маил адресу. Након тога, на ову адресу, добија се мејл са инструкцијама и линком за формулар, у ком се траже следећи подаци: број телефона и линк до профила на мрежи Инстаграм. Ови подаци су потребни како би глумци комуницирали са сваки гледаоцем посебно, на дан извођења саме представе.

 

За шта се користе контакти и информације о личности?

Подаци који се дају, користиће се искључиво за извођење саме представе. Она траје од јутра, до мрака. На дан играња, у вибер групи биће омогућена комуникација са екипом представе. На инстаргаму ће бити објављени екслузивни садржаји, намењени само публици представе. Током дана, са ликовима представе биће могућ и разговор телефоном. На самом извођењу

представе, мобилни телефон биће неопходан, да би се учествовало у интеракцији са

глумцима на сцени.

 

Шта се догађа са подацима, када се представа заврши?

Сви подаци се бришу и продукција представе се обавезује да их неће користити у друге сврхе, нити их уступати трећим лицима.

 

Колико времена гледалац мора да посвети овој представи?

Колико жели.

#ЋаоСвима – феномен инфлуенсера

Рефлектор театар: #ЋаоСвима (детаљ са плаката)

#ЋаоСвима (детаљ са плаката)

 

Представа „#ЋаоСвима“ бави се феноменом инфлуенсера, као најпопуларнијег и најпожељнијег новог занимања на свету.

 

Шта раде инфлуенсери и како то раде? Како изгледа њихово радно време? Каква су њихова радна права? Које компетенције и знања су потребна за бављење овим послом? Шта су изазови са којима се инфлуенсери суочавају у свом раду? Да ли је ово занимање само тренд или је најава трајне трансформације сфере рада?

 

Постављајући ова питања, представа преиспитује идеју слободе, у савременом, медијатизованом свету. Постоји ли слобода, тамо где нема приватности? Да ли популарност доноси слободу или је одузима? Које све друштвене приче, скривају флитери на друштвеним мрежама?

 

Тако је „#ЋаоСвима“ представа о младим људима, овде и данас.

 

На тематском плану, у овој представи, преплићу се приче о компетитивности, интернетској меритократији, утицају друштвених мрежа на међуљудске односе и комуникацију. Ово је представа о популарности, политичкој коректности, али и о родно заснованом насиљу, вршњачком насиљу, дискриминацији, слободи медија и начину на који медији обликују савремени свет.

 

Микросветови јунака представе, укрштају се са реалним светом и бришу линију између дигиталног и аналогног.

 

Сценска анализа и деконструкција значења појма „инфлуенсер/ка“ овде је повод за постављање других, друштвених питања, али најпре једног: докле смо спремни да одемо у неолиберално-капиталистичкој парадигми закона тржишта, која трајно брише идеју приватности и мења концепт солидарности?

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено уторак, 21 септембар 2021 15:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија