A+ A A-

ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ МЕРЛИНКА: У Дому омладине Београда од 9. до 12. децембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

merlinka12Тринаесто издање Међународног фестивала queer филма Мерлинка одржаће се од 9. до 12. децембра 2021. године у Дому омладине Београда, под слоганом “Фестивал 13”. Током четири дана манифестације биће приказано 80 играних, документарних и кратких филмова.

 

Предраг Аздејковић, директор фестивала, о предстојећем издању је рекао: “Овогодишњи слоган је мотивисан хорор филмовима, баксузним бројем 13 и читавом ситуацијом изазваном пандемијом која има велики негативни утицај на културу и уметност, а нарочито на фестивале. Већ је друга година како уз корону организујемо Мерлинка фестивал и покушавамо да превазиђемо све техничке, финансијске и програмске проблеме и вратимо публику у биоскопе. Због тога Мерлинка фестивал одбија да постане хибридни фестивал, већ инсистира само на пројекцијама у биоскопским салама, јер сврха фестивала није само да гледамо филмове, већ да филмове гледамо заједно, дружимо се и упознајемо. Због тога вас позивамо да дођете у Дом омладине Београда и заједно гледамо и уживамо у филмовима”.

 

Фестивал ће отворити амерички филм Swan Song (Лабудова песма) који је режирао Тод Стевенс, са Удом Киром, Линдом Еванс и Џенифер Кулиџ у главним улогама. Филм је награђиван на филмским фестивалима у Монте Карлу, Њујорку, Торину, итд.

 

Међу одабраним филмовима су и француски „Down in Paris“, бразилски представник за награду Оскар „Private Desert“ ,канадски „Jump, Darling“ са оскаровком Клорис Личман којој је ово била последња улога, са Канског фестивала стиже француски филм “Бруно Реидал – Исповест убице”, итд.

 

Ове године Мерлинка фестивал ће приказати више од десет домаћих остварења, што је рекорд када је у питању домаћа квир филмска продукција.

 

Мерлинка фестивал у Новом Саду одржава се од 10. до 13. децембра у Културном центру Новог Сада.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 12 новембар 2021 12:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани