Кућа Добрих Вести

Login

ESTIEM Online сајам запошљавања студената, 1. и 2. децембра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sajamekso3434343Студентска организација ESTIEM LG Нови Сад је упозната са проблемима будућих академских грађана и зна да многе брине недостатак радног искуства које је, ако не потребно, а оно бар пожељно, за већину радних позиција.

 

Често не знају одакле да почну, које компаније би их запослиле и омогућиле им окружење у којем би могли да напредују, теорију претворе у праксу, а знање у искуство… Управо због тога организација ESTIEM приређује Сајам запошљавања - догађај који има за циљ приближавање компанија студентима кроз директну комуникацију, панел дискусије и радионице. Пројекат ће први пут бити организован у партнерству са Новосадским сајмом и то у онлине формату, што омогућава учествовање студената из целе Србије.

 

Будући академски грађани ће имати прилику да разговарају са представницима великих компанија на виртуелним штандовима, прођу процес пословних интервјуа, оставе свој CV, захваљујући којем ће имати шансу да добију посао или праксу.

 

Компаније са којима ће се студенти упознати и које су препознале значај овог пројекта су лидери у областима инжењерства, информационих технологија, дигиталног дизајна, консалтинга, људских ресурса, индустријске аутоматизације и процесне контроле, производње алкохолних пића, пратеће аутомобилске индустрије, али и лидери у индустрији козметике.

 

Сви посетиоци Сајма ће моћи да учествују и у различитим интерактивним радионицама. На њима ће, између осталог, бити дат одговор на питање “Како остварити победнички интервју”, а студенти ће имати могућност и да разговарају са оснивачем најбрже растућег стартуп-а на Балкану о самозапошљавању и покретању сопственог бизниса. Велики део програма посвећен је и панел дискусији на тему “Како са (не)искуством до првог посла” на којој ће учествовати представници водећих компанија на домаћем тржишту.

 

Регистрација током ESTIEM Online сајма запошљавања студената неће бити наплаћивана, а сви садржаји ће бити видљиви до 1. фебруара 2022. године, до када се могу погледати одложено.

 

Сајам је могуће посетити директно преко платформе Новосадског сајма ЕџпоОнлине.рс или преко сајта студентске организације ЕSTIEM, www.estiem.rs.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 24 новембар 2021 11:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија