Кућа Добрих Вести

Login

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА: „Светлост свитаца“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

svetlostsvitacaПредстављање пројекта „Светлост свитаца“ биће одржано следеће седмице у Медија центру (Теразије 3) у среду, 8. децембра са почетком у 12 часова.

 

Пројектом координира Филмски фестивал Слободна зона.

 

На осамдесету годишњицу од оснивања Логора Старо Сајмиште, четрнаест средњошколаца је заједно са историчарима и уметницама из Србије и Немачке, кроз радионице осмислило и креирало мултимедијалну шетњу на локацији бившег логора која ће бити доступна преко мобилне апликације.

 

Циљ пројекта је да младима укаже на једну од локација Холокауста у Европи, упозна их са историјским дешавањима на овом локалитету и истакне значај и неопходност културе сећања.

 

Апликација Светлост свитаца понудиће другачији приступ учењу историје, продубиће интересовање за тему страдања у Другом светском рату и омогућити коришћење апликације на лицу места током (школских) излета у Београд. У пројекту су учествовале ученице и ученици из Београда, Новог Сада, Новог Пазара, Ваљева, Лесковца, Бечеја и Суботице.

 

Пројекат Светлост свитаца реализује Филмски фестивал Слободна зона уз подршку Фондације Сећање, одговорност, будућност (ЕВЗ) и сарадњу Фондације Фонд Б92 (програм Слободна зона јуниор), Центра за примењену историју, Удружења за друштвену историју – Еуроцлио, независне позоришне трупе Spreeagenten из Берлина и CeDiS, Freie Universität Berlin.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено субота, 04 децембар 2021 20:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија