Кућа Добрих Вести

Login

KOНТАКТ 2022: Изложбе Кебре и Немање Ђорђевића отворене 30. и 31. марта

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kontaktkonferencijaРегионални музички догађај КОНТАКТ 2022 завршен је 26. марта у изузетној атмосфери, распродатим наступима бендова Ребел Стар и Бохемија у Анти Шоп Електропиониру, као и Елементал у Дому омладине уз предгрупу из Македоније, младу Дину Јасхари.

 

Конференцијски део програма последњег дана Контакта започео је панелом “Нова рунда са РУНДОМ (Регионално удружење независних дискографа - Балкан” ), који се бавио питањима када ће се и да ли ће се икада тржиште опоравити од пандемије, шта се променило две године од доласка стреаминг сервиса у регион, како мониторинг емитовања музике у Србији утиче на посао дискографа и како поставити регионалну музичку сцену на глобалну мапу.

 

 

На ове узбудљиве теме говорили су Павле Ефтимовски (Glitch Records/Србија), Зденка Милановић (Lampshade Media/Србија), Јаша Бужинел (Moonlee Records/MENT/Словенија), Един Муфтић (Сарајево Диск/ БиХ), Дарио Драштата (Рунда/Dallas Records/ Хрватска и Србија).

 

Чак три европске престонице културе, Ријека - некадашња, Нови Сад - садашња, Нова Горица - будућа, сусреле су се на #Контакт2022 конференцији у оквиру панела “Престонице културе – регионалне и националне” на коме су своје искуство изнели Иван Шарар, Ријека (ХР), Немања Миленковић, Нови Сад (СРБ), Сања Попов Лебан, Нова Горица (СЛО).

 

Иако је КОНТАКТ завршен, у наредним данима публика има прилику да погледа две изложбе отворене на овом догађају:

 

•Изложбу фотографија Немање Ђорђевића ,,Ланеганов пут ка сутрашњици" у Анти Схоп Електропиониру, Цетињска 15, до 30. марта.

 

•Изложба дигиталних цртежа Бранислава Бабића Кебре у Кули - Цетињска 15, до 31. марта сваког дана од 18 до 22 часа.

 

Сви панели биће доступни да се погледају одложено, онлајн на друштвеним мрежама и YоуТубе каналу ЦЕБЕФ-а и КОНТАКТ конференције.

 

КОНТАКТ су организовали продуцентска кућа „Контакт конференција“, промотерска кућа Одличан Хрчак и Центар београдских фестивала - ЦЕБЕФ, под покровитељством града Београда. За додатне информације на располагању је сајт www.kontakt.org.rs

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија