Кућа Добрих Вести

Login

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НА КОНКУРСУ: „Замислите будућност Европе“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

BUDUCNOSEUDFDFDFDFПоводом Дана Европе, јутрос, 9. маја 2022. године у 10,30, у резиденцији Француске, амбасадор Пјер Кошар и министарка за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић, доделили су награде најуспешнијим учесницима конкурса „Замислите будућност Европе“.

Организатори конкурса су Француски институт у Србији и Министарство за европске интеграције Републике Србије.

 

Поводом француског председавања Саветом Европске уније, ђаци и студенти из Србије су, између 16. децембра 2021. до 16. фебруара 2022. године, имали прилику да одговоре, на француском, на следеЋа питања: (за ученике) Шта би по вама требало да буду приоритети Европе у наредних десет година? (за студенте) Да сте на челу неке европске земље, шта бисте урадили за будуц́ност Европе?

 

Више од такмичења, то је био позив да се учествује у изградњи једне будуће Европе која би испунила очекивања младих.

 

Учесници су оцењивани на основу оригиналности, креативности и иновативности препорука, општег интереса и изводљивости њихових предлога, као и изражавања на француском језику.

 

Жири је имао тежак задатак да изабере двадесет седморо (27) победника у категоријама “старији основци”, “средњошколци” и “студенти” због великог броја учесника на конкурсу, а посебно због квалитета приспелих есеја. Учествовали су млади из Пирота, Ниша, Новог Сада, Горњег Милановца, Смедерева, Новог Пазара, Нове Вароши, Сомбора, Куршумлије, Сремских Карловаца, Лесковца и Београда.

                                                                    nagradedoelee34343434

Њихове изузетно занимљиве препоруке су се тицале најразличитијих тема, међу којима су теме здравља, образовања, екологије, социјалне правде, односа ЕУ и осталих земаља, демократије, сектора безбедности и одбране, културе, регионалних и интеретничких односа, запошљавања, равноправности полова, религије…

 

Више о догађају можете прочитати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено среда, 11 мај 2022 11:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија