Кућа Добрих Вести

Login

КОНКУРС: Новинарска стипендијa 'Jirzzi Dinstbir'

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rfedfdfdfdfdfРадио Слободна Европа отвара конкурс за новинарску стипендију "'Jirzzi Dinstbir Journalism Fellowship" за 2023. годину.

 

Програм траје од 4. јануара 2023. до 31. јула 2023. године.

 

Рок за пријаву је петак, 3. јун 2022. године.

 

У разматрање се узимају пријаве новинара из Босне и Херцеговине, Косова, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Србије.

 

Одабрани стипендисти провест ће двије седмице у дописништву Радија Слободна Европа у држави из које се пријављују, затим шест месеци у седишту РСЕ у Прагу, те поново у дописништву месец дана.

 

Стипендистима ће бити осигурана мјесечна стипендија, као и смјештај, здравствено осигурање и превоз.

 

Циљ стипендије је да помогне новинарима из земаља Западног Балкана да унаприједе своје вјештине уз подршку медијског плурализма и независности.

 

Пријаву и детаљније информације о програму можете наћи на овом линку.

 

Треба напоменути да ће се све одвијати у складу са мерама везаним за корона вирус, како у Чешкој Републици, тако и у држави из које стипендисти долазе, те се због тога неки детаљи могу изменити.

 

Ова стипендија је заједничка иницијатива Министарства вањских послова Чешке Републике и Радија Слободна Европа, инспирисана Dienstbierovim доприносом новинарству, вањској политици и људским правима.

 

Намијењена је и да унаприједи наслијеђе Радија Слободна Европа – промовисање праведнијих и отворенијих друштава преко новинарства.

 

 

Извор: УНС/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 14 мај 2022 16:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија