Кућа Добрих Вести

Login

ОТКРИЈТЕ „NON SEQUITUR”: Грешка у логичком резоновању

Оцените овај чланак
(2 гласова)

izlozbabokimilovanovicddfdfdfdfНова изложба београдског уметника Богдана Максимовића под називом „Non Sequitur” биће отворена 14. јуна у галерији КЦ Магацин „Оставинска“ у Београду, сваког радног дана од 15 до 20 часова, викендом од 13 до 18 часова.

 

Појам „Нон Сеqуитур” који означава грешку у логичком резоновању и ситуацију када закључак није правилно изведен из аргумената, послужио је као плодна премиса за нову ауторску изложбу београдског сликара, илустратора и дизајнера Богдана Максимовића.

 

Изложба Non Sequitur” садржи 35 цртежа кроз која је Максимовић успео да својом препознатљивом техником ослика феномене универзалних људских императива попут суочавања, трвења, подвојености, нападног експонирања и суптилног скривања.

 

Са једне стране, желим да представим отуђеност савременог друштва, а са друге, да подстакнем време метаморфозе и препорода, рекапитулације, прихватања и нужног помирења. Ово су важни интуитивни моменти у животу сваког човека и колико год мој вид уметности сматран херметичним, чврсто верујем да ће пут идентификације сваког присутног бити директна пречица“, сматра уметник и објашњава да расплет којем тежи почиње процесом сазревања.

 

Не проналазим смисао у поништавању сукоба и брисању подела, него у коначном дефинисању виталних вредности, признавању и препознавању културних образаца на којима смо стасали, али и схватању и разумевању корена разлика реалних и имагинарних супарничких страна“, објашњава Максимовић.

 

Он наводи да је за ову изложбу изабрао форму цртежа на папиру, у техници оловка и туш у боји, због осећаја спонтаности, непосредности и лакоће стварања који изазива свако ново стварање цртежа.

 

,,Свако је некад у животу цртао оловком своје непосредне асоцијације и управо ту лежи комуникативност мојих радова,’’ искрен је Максимовић, а његова нова изложба доноси и суптилну ноту провокације. Мотив женског акта кроз изобличење види као директно средство рефлексија свих тема везаних за људску природу и психу, које се заснивају на конфликтима и којима је честа последња станица управо „Non Sequitur”.

 

Богдан Максимовић је студирао на Факултету примењених уметности Универзитета у Београду, одсек Графика и књига, а потом завршио студије и дипломирао на Универзитету уметности у Утрехту (Холандија), одсек Илустрација. Био је члан Управног одбора и председник Дизајн секције УЛУПУДС-а.

 

Добитник је две плакете Мајске изложбе за радове „Ундер Прессуре” и „Муза”. Учествовао је на више колективних изложби у земљи и иностранству, а организовао је и четири самосталне изложбе.

 

Нова изложба „Non Sequitur” биће отворена до 19. јуна.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија