Кућа Добрих Вести

Login

КОНЦЕРТ: Јапански пијаниста у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

nakamuradfdfdfdКако је 2022. година када обележавамо 140 година од успостављања пријатељских односа између Јапана и Србије, очекују нас бројни догађаји који ће допринети даљем јачању наших пријатељских веза.

 

Јапанска амбасада у Републици Србији, у сарадњи са Београдском филхармонијом, најављује концерт јапанског пијанисте Темпеи Накамуре.

 

Темпеи Накамура, композитор и пијаниста, родом из Кобеа у Јапану, почео је да учи клавир са 5 година. У средњој школи, његов дом је уништио Велики земљотрес у Ханшину, због чега је напустио школу и запослио се. Иако у средњој школи није свирао клавир, примљен је у музичку школу и наставио је да студира на Универзитету уметности у Осаки, где је дипломирао као најбољи на курсу клавира. Године 2006. преселио се у Њујорк како би своју каријеру наставио на међународном плану. Године 2008. дебитовао је на CD у EMI Music Japan.

 

Године 2010. дебитовао је на соло рециталу у Карнеги холу у Њујорку.

 

Током године наступа у Европи и одржао је концерте у Concertgebouw у Амстердаму, Maison de la culture du Japon a Paris, јапанско-немачком Берлинском центру и другим местима у разним земљама укључујући Шпанију, Португал, Италију, Аустрију, Луксембург, Естонију, Словачку, Украјину и Белорусију.

 

Поред тога, ишао је на турнеје широм Јапана и држао концерте у „неистраженим регионима“ као што је Кумано-кодо, место које је регистровано као локалитет светске баштине. Свој пројекат „Излазеће сунце“ посветио је напорима за реконструкцију након Великог земљотреса у источног Јапана, а Удружење уметника префектуре Хјого наградило га је признањем за унапређење уметности 2015. Тренутно се живи на релацији Њујорк и Токио.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија