Кућа Добрих Вести

Login

ЗЛАТНА МЕДАЉА: За Миленка Себића на Медитеранским играма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milenkosebiccccccЗлатна медаља за Миленка Себића на Медитеранским играма.

 

Нова медаља за наше стрелце на XIX Медитеранским играма Оран 2022.

 

Освајач бронзане медаље са Олимпијских игара у Токију 2020, Миленко Себић освојио је златну медаљу у дисциплини ваздушна пушка у сјајној конкуренцији.

 

Миленко Себић је, како су дан и такмичење одмицали, пуцао све боље. Јутрошње квалификације донеле су велику неизвесност обзиром да су чак четворица такмичара са истим бројем упуцаних кругова ушли у финале.

 

Миленко Себић је са 625 кругова квалификације завршио на 7. месту и са тог места је ушао у финални део такмичења. Наш други такмичар у овој дисциплини, Лазар Ковачевић сјајно је пуцао у квалификацијама и са убедљивим резултатом је ушао у финални део надметања. Он је у квалификацијама остварио резултат од 632, што га је ставило на прво место квалификација.

 

У финалном делу такмичења, Миленко Себић је показао своју класу и такмичарски менталитет одлично пуцајући што га је довело до најсјајнијег одличја. У мечу који је био крајње неизвестан, обојица стрелаца су показали врхунску концентрацију, обзиром да су при резултату 14:14 и Миленко Себић и Миран Маричић из Хрватске упуцали 10,6 кругова.

На крају је наш стрелац био прибранији и победио је резултатом 17:15 свог конкурента из Хрватске.

 

Миленко Себић, који има медаље са свих највећих спортских такмичења, укључујући Олимпијске игре, Светско и Европско првенство, сада је заокружио своју колекцију и златном медаљом са Медитеранских игара. Он је био веома задовољан оствареним резултатом и освојеном златном медаљом и рекао је:

 

„Било је изузетно тешко. Главни меч је био веома тежак, јер сам последњих неколико месеци имао проблем са пуцањем ваздушном пушком, где сам једно време мислио да је проблем у мени, а онда сам заменио механизам у мојој пушци и видео сам да је проблем на другом месту. Финале је било солидно, имао сам трему и притисак, али сам успео то да исконтролишем и да се изборим за златну медаљу. Презадовољан сам, јер су ово моје прве Медитеранске игре у каријери и одмах сам успео да освојим златну медаљу.“

 

Наш други такмичар у овој дисциплини, Лазар Ковачевић такође је остварио добар резултат и завршио је финале на 5. месту.

 

Извор: Олимпијски комитет Србије/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 30 јун 2022 15:16

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија