A+ A A-

Почео ЕXIT: Прозор у музички свет

Оцените овај чланак
(2 гласова)

egiztvatromentrerererererКапије EXIT фестивала коначно су отворене а очекује се да кроз њих у четири дана прође више од 200.000 људи.

 

На Петроварадинску тврђаву од 7. до 10. јула стижу светске, регионалне и домаће музичке звезде, међу којима Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama' Abdulhadi, као и јака регионална постава коју предводе Констракта, Кирил Ђаиковски, Бојана Вунтуришевић, Деца лоших музичара, а прикључују им се на стотине других.

 

Осим младих из земље и региона, који су најбројнији посетиоци Егзита, у Нови Сад су дошли и Турци, Грци, Холанђани, Индијци, Немци, Пољаци, па чак и гости из Сингапура и Емирата. За разлику од претходних година, када су Британци долазили у великом броју, ове године готово да их нема.

 

Организатори, међутим, кажу да ће фестивал посетити људи из више од 100 земаља света. Егзитов камп на Штранду отворен је јуче, а кампере смо питали шта очекују од фестивала и кога желе да чују.

 

Организатори су саопштили да су четвородневне карте распродате, а да још могу да се купе дневне улазнице. Оно што овај Егзит издваја од претходних је музички програм који ће спојити различите генерације, каже портпаролка фестивала Милица Драгомировић.

 

Друштвено-одговорне активности на ЕXIT фестивалу 2022

 

EXIT фестивал наставља да негује више од двадесет година дугу репутацију друштвеног покрета младих, који кроз друштвену одговорност и солидарност настоји да овај свет начини бољим местом. Ове вредности дубоко су уткане у саме корене деловања ЕXIТ фестивала и ЕXIТ фондације, а поред многих пројеката на којима фондација ради током читаве године, различите друштвено-одговорне активности биће представљене на фестивалу од 7. до 10. јула. Неке од њих имају вишегодишњи „стаж” на Петроварадинској тврђави, неке ће бити представљене премијерно, а већини је заједничка веома важна тема менталног здравља која је у фокусу овогодишњег издања ЕXIТ фестивала.

 

exitttttttt

 

OPENS State of EXIT zona

 

OPENS State of EXIT zona зона једна је од најпосећенијих локација на фестивалу и својеврсни „мали сајам невладиних организација” у срцу Тврђаве. Ове године, на OPENS State of EXIT зони представиће се преко 20 организација цивилног сектора из целог региона које ће својим програмом скренути пажњу пре свега на значај менталног здравља кроз интерактивне и креативне садржаје, уз промовисање заједништва и теме од значаја за младе људе. Мото овогодишњег Еџита – „Заједно. Увек!” поручује да је ЕXiТ заједница повезана добром енергијом, прихватањем различитости, толеранцијом, љубављу, разумевањем и музиком, а циљ је да OPENS State of EXIT зона такве вредности прикаже представљањем локалног и регионалног невладиног сектора, посебно истичући значај менталног здравља младих и подршке коју је важно да им сви делови друштва пруже.

 

Mental Health поруке по целом фестивалу

 

„Саосећање ће спасити свет”, „Разумевање је чин љубави”, „Буди нежан према себи”, „Шта год да је питање, љубав је одговор” и „Буди пажљив према себи и другима” само су неке од порука које ће бити представљене на мини изложби широм Петроварадинске тврђаве, а којима ће ЕXIТ током фестивала посетиоце подсећати да се налазе на месту где владају толеранција, љубав и мир. У складу с кровном темом овогодишњег издања, изложба ће бити још један од начина да се посетиоцима укаже на значај заједништва и очувања менталног здравља.

 

Осим свега наведеног, вредно је помена и то да, осим што ЕXИТ организација годинама уназад ради на промоцији менталног здравља младих људи, у тиму организације у данима фестивала дежура неколико психотерапеута, како би по потреби олакшали изазовне тренутке.

 

Улазнице

 

Четвородневне улазнице су распродате. У продаји су и даље једнодневне улазнице, а за све госте ван Новог Сада остављен је одговарајући контингент на фестивалским капијама. Информације о ценама улазница се налазе на фестивалском сајту, као и на на продајним местима и онлајн на страницама Gigs Tix-a.

 

Четвородневне улазнице потребно је заменити за фестивалске наруквице.

 

Радна времена и локације заменских места:

 

У центру Новог Сада (Позоришни трг): уторак 12-22, среда 12-22, четвртак 12-00 часова

 

У EXIT кампу на Штранду: уторак 12-22, среда 12-22, четвртак 12-00 часова

 

На Петроварадинској тврђави: уторак 10-20, среда 10-20, четвртак 10-03, петак 10-03, субота 10-03 и недеља 10-03 часова.

 

Фестивалска наруквица се ставља на леву руку, важи за једног посетиоца и омогућава један улазак сваког фестивалског дана у периоду од 19 до 03 после поноћи. Фестивалску наруквицу није дозвољено скидати за време фестивала.

 

Извор: EXIT

 

 


Последњи пут измењено петак, 08 јул 2022 12:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани