Кућа Добрих Вести

Login

КОНЦЕРТ: Прослављени тенор Горан Каран после три године пред београдском публиком

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gorankaranannnПрослављени хрватски тенор Горан Каран одржаће концерт 14. октобра oве године са почетком у 20 часова у МТС Дворани.

 

Након два велика успешна концерта у српској престоници ( 2018. и 2019. године ) прослављени сплитски тенор Горан Каран, ове године враћа се на Велику сцену мтс Дворане. Нови датум резервисан за Београђане је 14. октобар у 20 часова, а после три године паузе овдашњу публику ће опет засенити хитови чувеног тенора „Вагабундо“, „Кад заспу анђели“, „Ако то је све“. „Горко море“, „Липа си липа“, „Пар је божји дар“, али и најновији сингл „Не да ми писма“ којом ће се представити на овогодишњем летњем Сплитском фестивалу.

 

Поводом најновијег сингла, Каран каже да су стихови ове песме, врло брзо себи позвали музику: " Никша Братош је песму оплеменио својим срцем и врхунским аранжманом и продукцијом. Сплитски фестивал је заправо одувек Кућа наше песме, па сам с великим задовољством и ове године код куће, опет певам," објаснио је Каран.

 

Он је додао да је песма настала као његова инспирација на последње две године у којима је свет променио своје лице.

 

„Из мог малог света отишли су неки врло драги људи, а да се нисмо успели опростити онако како је наш однос заслужио. Ипак, упркос свој тежини тих одлазака без поздрава, та је одвојеност само појачала љубав. Јер, имао сам времена добро одвагати сопствени живот и осетити шта ме заправо покреће и шта ми може дати стварну веру и снагу за даље. 'Не да ми писма' је одговор који сам нашао и колико год да је тај одговор личан, мислим да је и универзално решење", истиче познати тенор.

 

Каран је поносни власник више признатих музичких награда

 

Рођени Београђанин, један од најнаграђиванијих хрватских поп певача и кантаутора, али и велики хуманиста, 2019. године постао је власник престижне награде Порин за албум Глас југа, али освојио је и Гран Приџ Сплитског фестивала с песмом " Кућа наше песме ". Аутор музике и стихова за ову песму је сам Каран, а у песми певају још и Теди Спалато и ансамбл Свети Јурај ХРМ.

 

Горан Каран је током своје каријере објавио бројне синглове који су освојили врхове топ листа, освојио низ награда и признања, те остварио дуете са еминетним извођачима, како из земље, тако и из света. Као цењени хрватски музичар и препознатљив вокал, током своје каријере остварио је сарадњу са Арсеном Дедићем, Оливером Драгојевићем, Кемалом Монтеном, Зденком Руњићем, Рајком Дујмићем и многим другима...

 

Каран је и током ранијих година своје каријере био добитник најпрестижнијег хрватског музичког признања "Порин" и то у три категорије: за Најбољи албум забавне музике, за Најбољу мушку вокалну интерпретацију и Најбољу вокалну сарадњу- дует са Оливером Драгојевићем.

 

Карте за октобарски концерт су у продаји на благајни Комбанк дворане и на Tickets.rs.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 јул 2022 10:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија