Кућа Добрих Вести

Login

ОTВОРЕН КОНКУРС: За визуелне уметнике за резиденцијални програм у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

remixcomixМултимедијални центар Лед арт из Новог Сада и Агенција Комуникарт из Панчева позивају визуелне уметнике и стрип ауторе из Србије да се пријаве за први резиденцијални програм у оквиру новог пројекта “Remix Comix“ који ће се одржати у Новом Саду, од 17. до 31. октобра 2022. године.

 

Позив је отворен за двоје уметника из Србије, без ограничења по питању старосне доби учесника/ца, као ни уметничке дисциплине којом се баве.

 

Организатор обезбеђује смештај и хонорар за учеснике резиденције.

 

“Remix Comix"  је пројекат подржан од стране Европске комисије кроз програм Креативна Европа, и реализује се у сарадњи шест удружења – MMC Led art Нови Сад, Лустр Фест Праг, Комуникарт Панчево, Форум Љубљана, Зид театaр Амстердам и Фондација Нови Сад – Европска престоница културе 2022 Нови Сад.

 

Пројекат има за циљ да истражи локално културно наслеђе микросредина, специфичне историјске моменте, значајне личности, урбане легенде и хероје из краја, и представи их публици кроз форму стрипа. Специфичност пројекта је у томе што ће локално културно наслеђе сагледавати из угла социјално осетљивих и угрожених група, чији ће представници бити укључени у рад са уметницима. Крајњи циљ АИР програма је настанак уметничког дела у форми стрипа у јавном простору.

 

На истом задатку сарађиваће десет учесника/ца из четири државе - Чешке, Холандије, Словеније и Србије, током две недеље заједничког рада. Радни језик резидената/киња биће енглески.

 

За пријаву на Позив за резиденцијални програм “Remix Comix“ потребно је правилно попунити формулар на енглеском језику и послати га уз два графичка/фото прилога (у пдф-у) на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , до 25. августа 2022. године у поноћ по локалном времену. Формулар за пријаву можете наћи на ОВОЈ страни.

 

О избору добитнице/добитника конкурса одлучиваће петочлана комисија састављена од представника/ца партнера пројекта „Remix Comix“.

 

Имена добитника биће објављена 10. септембра на сајту Мултимедијалног центра Лед арт из Новог Сада и Агенције Комуникарт из Панчева.

 

 

Отворени позиви за резиденцијалне програме у Амстердаму, Прагу, Љубљани и Панчеву биће објављени накнадно.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 август 2022 23:51

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија