A+ A A-

МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ ФОЛKЛОРА: „Лицидерско срце“ – Ужице 2022

Оцените овај чланак
(2 гласова)

licider02DFDFDFDFD45454545Туристичка организација Србије организује Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ – Ужице 2022.

 

Биће организован краћи дефиле од Змај Јовине до Палате Албанија у периоду од 18.30 до 19 часова, а око 90 фолклораца ће извести краћи програм на Тргу републике у 19 часова.

 

Кратка информација о манифестацији:

 

Фестивал се организује од 15. до 19. августа, а фестивалски програм траје 5 дана. Почев од 2009. године када је организован први пут, до сада је на фестивалу учествовало око 11.000 деце из 40 – ак држава са 5 континената – Европе, Африке, Азије, Северне Америке и Јужне Америке.

 

Ове године на фестивалу ће учествовати око 1000 деце и младих из 11 земаља (Мађарске, Бугарске, Украјине, Мексика, Словачке, Чешке, Турске, Грчке, Словеније, Републике Српске – БиХ и Србије).

 

Фестивал организује Удружење грађана ЕРА из Ужица, а суорганизатори су Град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Туристичка организација Златибор. Фестивал подржава Министарство културе и информисања, као и Министраство правде Владе Републике Србије.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 август 2022 18:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани