Кућа Добрих Вести

Login

КАКО ДО ВЕСЕЛОСТИ:Пет савета за празничну сезону

Оцените овај чланак
(2 гласова)

praznidkdkdkdkdkdБлижи нам се сезона празника. У наставку је неколико савета за бригу о себи и препорука је да их примените током празничне сезоне. Помоћи ће вам да будете одморнији, опуштенији и боље расположени.

 

1. Водите рачуна о исхрани и за време празника

 

Уколико сте одлучили да постите, конзумирајте здраве балансиране оброке, те избегните пекару. На мојим сторијима на Инстаграму делим посне рецепте, те вам то може послужити као додатна инспирација. Ако не постите, обратите пажњу на свакодневни унос протеина кроз своје главне оброке, као и унос нерафинисаних угљених хидрата и здравих масти. Дресинг за салате припремајте са екстрадевичанским маслиновим уљем, лимуновим соком или јабуковим сирћетом, или направите преливе од авокада и разног поврћа, попут песто соса од спанаћа и босиљка. Једите топле потаже и супе од поврћа и правите варива, која ће грејати ваше тело.

 

2. Вежбајте

 

Испланирајте тренинге у току празника и од тог плана не одступајте. Било да је у питању вежбање у теретани, пилатес, пливање, брзо ходање или шетња, сваки облик физичке активности ће вам помоћи да побољшате варење, ублажите стрес, те унапредите сан. Осим тога, редовно вежбање повећава ниво допамина и сератонина у мозгу који су повезани са осећајем задовољства.

 

3. Користите етерична уља за опуштање

 

Етерична уља вам могу помоћи да се опустите. Њихови специфични, интензивни мириси покрећу различите физичке реакције у телу и умирују организам. Препоручујем вам да испробате етерична уља од лаванде, бергамота и нане. 

 

4. Практикујте миришљаве, опуштајуће купке

 

Купке су још један начин опуштања који вам је лако доступан. Издвојите поподне или цео дан само за себе и од састојака из своје кухиње направите освежавајућу купку. У воду за купање додајте пола килограма нерафинисане морске соли и накапати неколико капи омиљеног етеричног уља.

 

5. Проводите време са драгим особама

 

Време проведено у друштву људи који зраче позитивном енергијом, помоћи ће вам да се заштитите од негативних ефеката стреса. Окружите се пријатељима чије вам друштво прија. Разговор, смех и позитивна енергија поправиће вам расположење, те учинити ове празнике незаборавним.

 

Још један начин да себи и драгим људима улепшате предстојеће празнике је моја празнична ,,Meal Prep" радионица кувања, чији снимак ће, по први пут, бити доступан скоро три недеље. Радујем се што ћете уз нас припремити мноштво оброка који ће испунити ваше трпезе током празника. Кажем “уз нас” јер вас очекује и гост изненађења.

 

Ова радионица ће бити доступна искључиво у форми видео снимка од 28.12. до 15.1. Пријавите се кликом ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 децембар 2022 12:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија