Кућа Добрих Вести

Login

OТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ НАКИТА И ФОТОГРАФИЈА: “Зрак сунца у мојој мрежи”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nakitsunceСамостална изложба Жељке Башић-Савић “Зрак сунца у мојој мрежи”, која обухвата накит и фотографије, биће отворена сутра, 27. децембра у 19 сати у Галерији Сингидунум у Београду (Кнез Михаилова 40) и трајаће до 18. јануара 2023. године.

 

Ова изложба представиће београдској публици динамичне огрлице и уметничке фотографије којима Жељка доноси свој префињени ликовни израз.

 

Жељка Башић-Савић рођена је септембра 1956. године у Добоју. У њеној деветој години родитељи се враћају у родну Далмацију. У Сплиту завршава основну и Школу за примењену уметност (одсек фотографије). У Београд долази на студије глуме на Факултету драмских уметности. Остварила је велики број улога на филму, телевизији и у позориштима у региону и Београду. Највећи број драмских улога остварила је као члан Народног позоришта у Београду.

 

Почетком деведесетих година напушта београдску сцену и одлази са породицом у Немачку. У Келну остварује нову, успешну новинарску каријеру на радију Дојче Веле, а уметност се провлачи и кроз новинарски рад. Уређује популарну емисију Културни магазин. Током новинарске каријере остварила је на стотине интервјуа са виђеним уметницима са простора некадашње Југославије и са политичке сцене. Објављивала је текстове у Времену, Нину, Нашој борби, Данасу и једином позоришном часопису на Балкану, ЛУДУС-у. Иако далеко од београдске сцене, њен глас је свакодневно стизао до Београда. Позоришту није окренула леђа, редовно сарађује на келнским сценама са театром ТКО. Бави се уметничком фотографијом, израдом накита и писањем.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 децембар 2022 10:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија