Кућа Добрих Вести

Login

ОБОА ФЕСТ: Концерт интернационалног ансамбла CIRCLE

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FRANCESKODIROSAКонцерт увек атрактивног ансамбла калсичне музике CIRCLE одржаће се 25. јануара 2023. у Катедрали Блажене Ђевице Марије, Хаџи Милентијева 75 (Београд) са почетком у 19.30 часова.

 

Специјални гост концерта је италијански обоиста Франческо ди Роза, први обоиста оркестра Санта Чечилиа. Његовим доласком, ове године започиње 6. Обоа Фест.

 

На програму су дела Бокеринија, што ће бити премијерно извођење у Београду, Моцарта, Бритна и Бартока. Улаз је слободан.

 

Ансамбл ЦИРЦЛЕ сачињавају значајни музичари из Србије и иностранства: Ивана Дакић - обоа, Катарина Алексић и Андреј Капор - виолине, Марина Поповић - виола и Томаш Покшивињски - виолончело. Оснивач ансамбла је виолинисткиња из Србије и концерт мајстор Симфонијског оркестра РТС-а, Катарина Алексић, која је основала оркестар у оквиру пројекта “Европа у гостима” који се одвија 4. годину заредом. Обоа Фест и “Европа у гостима” кроз овај концерт започињу значајну сарадњу.

 

Франческо ди Роза је обоиста и активни професор који ће одржати и мастер клас за студенте у Београду.

 

Концерт се организује у сарадњи са пројектом “Европа у гостима”, уз подршку Италијанског института за културу у Београду и Цоллегиум Хунгарицум Београд. Обоа Фест протеклих година имао је подршку Министарства културе Србије, Градске општине Звездара и Организације музичких аутора Србије - СОКОЈ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 25 јануар 2023 10:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија