A+ A A-

САЈАМ КЊИГА У НОВОМ САДУ: Избор за награду „Лаза Костић“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SAJAMNOVISSADУ ширем избору за Награду „Лаза Костић“, која ће бити додељена на Међународном сајму књига који се одржава од 7. до 13. марта, нашло се девет наслова. Признање Новосадског сајма, које се састоји од Дипломе и новчаног дела биће додељено писцу - аутору дела објављеног између два Сајма књига, чији је издавач учесник на Сајму.

 

Ту су четири Лагунина издања – Маја Трифуновић, "Гутачи ватре", Горан Бабић, "Видно поље", Горан Милашиновић, "Мук" и Владимир Кецмановић, "Кад ђаволи полете". Поред њих, за ласкаво признаје конкуришу Агорина издања - "Шамар" Владана Матића и "Дечак са Фанара" Саше Радојчића, Јована Дишић, књигом "Вакуум" у издању Вулкан издаваштва, Радован Влаховић "Шта тражи Бекет у мом кревету" у издању Банатског културног центра и "Историја Трепезунтског царства" Радивоја Радића у издању Завода за уџбенике.

 

Биће уручено и признање за Издавачки подухват. Жири, који чине председник, Владимир Гвозден и чланови, Горан Ибрајтер и Милица Вучковић, може да предложи и доделу Специјалне награде.

 

Поред Награде "Лаза Костић", која се уручује за најбоље издање између два Сајма, ту је и Награда за издавачки подухват и за дечју књижевност, као и Награда "Захарије Орфелин" за најлепшу књигу.

 

Уз Сајам КЊИГА, који траје од 3. до 13. марта, биће одржана и 27. међународна изложба уметности АРТ ЕКСПО, а 18. међународни сајам образовања ПУТОКАЗИ приређују се 9. и 10. марта.

 

Улаз на Сајмове се неће наплаћивати.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 26 фебруар 2023 21:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани