Кућа Добрих Вести

Login

ХУМАНИТАРНИ ФЕСТИВАЛ "МИРИС БОЈА": Mало, али важно светло у мраку

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mirisbojadfdfdfdfУ Београду ће 4. јуна од 12 до 18 сати на теренима КК Партизан на Калемегдану бити одржан Хуманитарни фестивал „Мирис боја“, на коме ће учествовати музичари, сликари, писци, глумци и друге познате личности, заједно са слепом и слабовидом децом.

 

Улазнице за догађај већ се могу купити на тицкет.рс, а на дан Фестивала, карте се могу купити на лицу места. За децу узраста до 15 година, уз пратњу једног родитеља/старатеља, улазак ће бити бесплатан.

 

Програм Фестивала усмерен је на породице и осмишљен као дан за дружење, забаву и креативност, а средства прикупљена током организације и реализације овог догађаја биће усмерена на помоћ слепој и слабовидој деци из социјално угружених заједница.

 

Хуманитарни фестивал „Мирис боја“ наставак је истоимене кампање током које је, на првом донаторском догађају 2022. године, прикупљено око милион динара за слепу и слабовиду децу из социјално угрожених породица Школе за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ из Земуна.

 

Основни програм Хуманитарног фестивала „Мирис боја“ одвијаће се на позорници на којој ће наступити бенд ове школе и познати музичар Дејан Цукић.

 

Програм ће водити познати новинар Зоран Баранац, а популарна ауторка Весна Дедић потписиваће и продавати своје књиге и део прихода наменити хуманитарној сврси Фестивала.

 

На главној бини, посетиоци ће имати прилику да одгледају награђивану, надасве креативну и забавну, инклузивну представу „Капетан Џон Пиплфокс“ по тексту Душана Радовића, у извођењу позоришта из Трстеника.

 

Као и на претходном догађају, на Хуманитарном фестивалу „Мирис боја“ биће организована сликарска радионица, коју ће водити Сухаин Бакаин, сликар из Јордана. Бакаин је у последњих неколико година реализовао низ сликарских радионица за слепу и слабовиду децу широм света и у Србији, заснованих на иновативној и хуманој методи додавања мириса у сликарске боје. Бакаинови и радови деце учесника сликарске радионице моћи ће да се купе током Фестивала. У рад сликарске радионице укључиће се и глумица Катарина Жутић, која ће деци причати о сликарству и љубави према сликању која ју је довела до четврте изложбе слика, иако је по занимању глумица.

 

У сликарску радионицу, као и у друге садржаје на Хуманитарном фестивалу „Мирис боја“ моћи ће да се укључе сва деца и пробају да затворених очију сликају мирисним бојама.

 

У Вулканчић Читалачком клубу одломке из књига и енциклопедија деци ће, између осталих, читати писци Иван Токин и Ранко Трифковић и новинарка Рада Ђурић.

 

У Еуролаб кутку Шта све могу када порастем деци ће се представити успешни људи разних професија: лекар, глумац, капетан бојног брода... и тако показати да када је жеља јака, све је оствариво. Међу њима ће бити и познати глумац Мима Караџић и водитељ Воја Недељковић.

 

Фестивалску атмосферу употпуниће понуда разних посластица и освежавајућих пића, од чије ће продаје део средстава, као и од куповине слика и карата, бити усмерен у хуманитарну сврху Фестивала.

 

Носилац Хуманитарног фестивала „Мирис боја“ је Удружење родитеља превремено рођене деце Србије „Мали Див“, а Фестивал су подржали многобројни покровитељи, пријатељи и партнери.

 

Хумантирана кампања „Мирис боја“, инспирисана је идејом Мирослава Радаковића, аутора збирке прича „Мирис боја“, која је добила наслов по причи инспирисаној сликарским радионицама Сухела Бакаина за слепу и слабовиду децу.

 

Сви заинтересовани који желе да подрже хуманитарни пројекат „Мирис боја“ и донирају средства могу то урадити куповином карата на ticket.rs и на лицу места, или се обратити Удружењу „Мали Див“.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 јун 2023 10:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија