Кућа Добрих Вести

Login

Пријем у Спортском савезу Србије за атлетичарку Амелу Терзић

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sssprijemamelaterzicБЕОГРАД - Атлетичарку Амелу Терзић вицешампионку света и власницу европског злата у кросу и њен стручни штаб,  примио је Александар Шоштар председник Спортског савеза Србије са сарадницима.


- Спортски савез Србије је кућа свих српских спортиста и увек нам је драго да угостимо наше асове – рекао је Шоштар на пригодној свечаности у Спортском савезу Србије. – Честитам, у име свих нас, Амели Терзић не свему што је постигла у овој години и желимо јој да и у сениорској конкуренцији догодине новим медаљама обрадује све љубитеље атлетике и спорта у Србији.
Амела Терзић (19 година), која  је у јулу на Шампионату света у Барселони освојила јуниорско сребро на 1.500 метара а потом у децембру у Будимпешти европско јуниорско злато у кросу, се захвалила на пријему и поклонима и истакла:
- Као јуниорка постигла сам доста, идућа година биће по много чему тешка, али и узбудљива јер морам да се докажем и као млађа сениорка. Важно је да се уклопим, да осетим каква ће бити конкурнција тако да  ће тек  у 2104. бити и лакше и са правим резултатима.
Рифат Зилкић тренер Амеле Терзић у Новом Пазару је  истакао:
- Оно што је урадила ове сезоне сврстало је у пет најбољих  до 23 године у Европи. Прва је јуниорка Европе и друга у свету. Захваљујемо се Александру Шоштару, али  великом атлетичару и изузетном спортском раднику генералном  секретару Спротског савеза Србије др Данету Корици на овом лепом пријему и дружењу.
Члан УО Спортског савеза Србије и председник Спортског савеза Новог Пазара професор Фахрудин Маврић је истакао да је Амела Терзић и успешан студент друге године Универзитета у Новом Пазару:
- Очекујемо од ње да дипломира и донеса нам олимпијску медаљу и подржаћемо је на оба поља – рекао је Маврић.- Њени успеси помогли су новопазарском спорту да из буџета локалне самоуправе добије 86 милиона за  идућу годину што ће, сигуран сам, помоћи развоју талентованих спортиста из Новог Пазара.
Др Дане Корица, генерални секретар Спортског савеза Србије уручио је пргодне дарове Амели Терзић и Рифату Зилкићу и пожелео им много среће за Нову годину. Пријему су присуствовали и потпредседник Спортског савеза Србије Велизар Ђерић и директор клуба  Нови Пазар Един Зуковић.
Очекивао се долазак и Асмира Колашинца и Емира Бекрића, српских олимпјаца али су они били спречени да присуствују.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 децембар 2012 15:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија