Кућа Добрих Вести

Login

Деветоро сигурних за ЕШ у Данској

Оцените овај чланак
(0 гласова)

todorovicarsovicmaksimovicsrebroes2012БЕОГРАД - Горан Максимовић, вршилац дужности селектора стрељачке репрезентације Србије, одредио је шири списак кандидата за репрезентацију Србије за Шампионат Европе ваздушним оружјем у Одензеу у Данској од 25. фебрура до 3. марта и они ће учествовати на првом критеријумском турниру у новој години у месту Руше у Словенији од 11. до 13. јануара.


Трошкове пута сносиће Стрељачки савез Србије, а остале трошкове клубови који су пријавили и већи број стрелаца.
- Имамо деветоро сигурних стрелаца за Данску – каже Горан Максимовић.- То су чланови обе сениорске репрезентације ваздушним пиштољем Дамир Микец из Полицајца, Андрија Златић из ужичког „Алексе Дејовића“, Димитрије Гргић из Академца, односно Зорана Аруновић и Јасна Шекарић из Црвене звезде и Бобана Величковић и из Бора 030, као и троје стрелаца пушком Немања Миросављев из Новог Сада, Ивана Максимовић из Новог Београда Ушћа и Андреа Арсовић из Партизана. На жалост, за сада немамо кандидате за репрезентацију у дисциплини ваздушни пиштољ за јуниоре и јуниорке, али ако се на наредним такмичењима неко наметне резултатом, може да се нађе на листи путника за Првенство Европе.
За два места у мушкој  сениорској репрезентацији пушком конкуришу Драган Марковић (Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће), Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“, Крагујевац) а за једно место у женској репрезентацији кандидати су Јелена Живковић (Јагодина), Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће)  и Ташана Богатиновски (Панчево).
Потпуно су отворени састави обе јуниорске  селекције пушком. Код омладинаца, на листи кандидата за три места у тиму су Стефан Александровски (Јединство, Стара Пазова), Андрија Миловановић (Ниш), Габриел Даутовић (Панчево) и Милош Тасић (Врање).
И код јуниорки четири такмичарке конкуришу за три места у екипи: Тиха Тодоровић (Лукањац, Пирот), Тијана Коларик (Панчево), Марина Симић и Драгана Палечек (обе Нови Београд Ушће).
Полазак за Руше је 11. јануара. Максимовић посебно истиче да је ово прво такмичења по новим правилима:
- Проблема ће сигурно бити, пре свега због опреме јер морамо да склањамо неке делове, да парамо шавове и скидамо ојачања. Надам се да ће бити разумевања од судија и да неће тражити „длаку у јајету“, бар у прво време. Наши тренери и стрелци су на време упознати са изменама, али једно је оно што прочиташ, а друго пракса. Права генерална проба нових правила биће турнир у Минхену од 23. до 26. јануара.
Прошле године, на Шампионату Европе у финском месту Виерумаки српски стрелци су освојиле четири медаље, златну, сребрну и две бронзане. Шампионка Европе други пут после Меракера 2010. постала је Бобана Величковић ваздушним пиштољем, а са Јасном Шекарић и Зораном Аруновић била је чланица репрезентације Србије која је освојила бронзу.
 Андреа Арсовић, репрезентативка Партизана освојила је поједначну бронзу ваздушном пушком, а са Иваном Максимовић и Драганом Тодоровић и екипно сребро.
У билансу медаља Србија је била осма нација од 16 које су освајале трофеје са четири одличја (1 – 1 - 2). Русија са 22 трофеја (7 – 8 -9) била је најуспешнија, испред Украјине 20 (5 – 6 - 9) и Финске 8 (5 – 2 - 1).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 05 јануар 2013 14:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија