Кућа Добрих Вести

Login

Србија најбоља нација на "Геџином меморијалу" у рвању

Оцените овај чланак
(1 Глас)


rvanjekareljiniperunicicБЕОГРАД - Рвачка репрезентације Србије у грчко римском стилу освојила је прво место на 27. међународном меморијалу ,,Љубомир Ивановић-Геџа".


За најбољег такмичара на једноднодневном турниру проглашен је репрезентативац Хрватске Доминик Елтингер, који је у финалу савладао европског првака из Београда прошле године, Иштвана Леваија из Словачке.
Млади селектор Србије, 32 - годишњи Бојан Мијатов, добио је награду као најбољи тренер на меморијалу.
Најбољи судија успелог такмичења био је Никола Торбица из Србије.
На овогодишњем турниру учествовало је 11 земаља са 55 рвача из Европе.
У ревијалном делу меморијала учествовали су и рвачи из Конга.
Промотер 27. меморијала био је прослављени руски рвач Алескандар Карељин. Карељин је у суботу 9. фебруара у Митрополији карловачкој од епископа Василија примио највише црквено одликовање Српске православне цркве Орден ,,Свети Сава".
Карељин је био троструки олимпијски победник, девет пута је освајао титулу првака света, а 12 пута је понео титулу европског првака.
У избору Међународне рвачке федерације (ФИЛА) проглашен је за најбољег рвача 20. века
На отварању меморијала, који се одржава у славу најпознатијег рвачког стручњака на југословенским просторима Љубомира Ивановића - Геџе, говорили су Карељин, државни секрета за спорт Републике Србије Предраг Перуничић, заменик градског секретаријата за спорт Београда Немања Радовић и директор турнира Рајко Балтић.
-  Драго ми је да је турнир посвећен таков великом човеку и рвачком стручњаку какав је био Геџа. Овакву приредбу треба неговати, јер рвачки спорт то код вас заслужио - рекао је Карењин на отварању турнира, бурно поздрављен од гледалаца.
У финалним борбама Хрватска је освојила три прва места, а Србија два. Србија је, ипак, освојила прво место у укупном збиру, јер је имала бољи пласман рвача у елиминационим борбама.
Најинтересантнија борба вођена је у категорији до 66 кг. У њој су се састали актуелни европски првак Иштван Леваи из Словачке и јуниорски првак ,,Старог континента" Доминик Етлингер из Хрватске. Етлингер је добио обе рунде и заслужено освојио награду за прво место.
Резултати финалних борби - 55 кг: Кристијан Газдаг, Србија - Илија Сарјук, Израел 4:0
60: Кристијан Фрис, Србија - Тамаш Нађ, Србија 7:0
66: Иштван Леваи, Словачка - Доминик Етлингер, Хрватска 0:2
74: Јура Вешев, Израел - Невен Жугај, Хрватска 1:5
84: Мате Менц, Словачка - Артур Омаров, Чешка 0:6
96: Дејан Фрањковић, Србија - Ђерђ Ризмајер 1:2 у рундама
120: Владимир Радосављевић, Ц. Гора - Марко Кошчевић, Хрватска 0:4

Извор: Кућа добрих вести
таговано: меморијал, Љубомир Ивановић-Геџа, Србија, Бојан Мијатов, орден Свети Сава, Карењин


Последњи пут измењено недеља, 10 фебруар 2013 00:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија