Кућа Добрих Вести

Login

Непобедива Андреа Арсовић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

andreaitrenerdonevicФОРТ БЕНИНГ - Андреа Арсовић је непобедива ове године у свету у дисциплини МК пушка – тростав 3 пута 20 метака! Њен тренер у Партизану Драган Доневић овако оцењује први део сезоне:


- Има златне медаље са “Велике награде емира од Кувајта” и са два Светска купа у Чангвону у Кореји и Форт Бенингу  у САД. Oбезбедила је сигурно учешће у финалу Светског купа у Минхену од 9. до 12. октобра. У изванредној је форми и трудићемо се да је добро припремимо и за Шампионат Европе у Осијеку  од 21. до 30. јула који нам је и главни циљ сезоне.
Једини критични тренутак у финалу у Форт Бенингу био је у првом ставу, клечећем. Доневић каже:
- Био је то лош почетак и да није у овако доброј фрми не би могла да тај заостатак надокнади. У лежећем и стојећем ставу је, међутим, постројила све ривалке, гађала је изванредно! Када су почеле директне елиминације по једним метком, мудро је гађала и затим опуштено, сјајно завршила са два одлична хица 10,6 и 10,8. Била је убедиво боља од Кинескиње Ву која је пре неколико дана победила ваздушном пушком у финалу у коме је Андреа Арсовић била четврта. Захваљујемо се ОКС, Министарству омладине и спорта Сбрије, Стрељачком савезу Србије, клубу Партизан  и Спортском савезу Србије на великој подршци нашем програму. И они су важна карика у овим успесима.
У изјави за сајт Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ), уреднику Мару Дала Деи, Арсовићева је рекла:
- Мислим да мој осмех говори више од 1.001 речи.  Напорно сам тренирала за ова два светска купа, али је програм био добар и између њих, тако да сам у Форт Бенинг дошла изузетно спремна.  Мој тренер Драган Доневић и ја смо се посебно припремали за ово такмичење и зато није било проблема да издржим и притисак, навијање публике, али и лош старт. Добар рад увек буде награђен…
Арсовићева је у Чангвону оборила са 419,7 кругова и светски рекорд ваздушном пушком у основном делу. Била је пета на ЕШ ваздушним оружјем у Одензеу у Данској. Одбранила је и титуле у Куп и Шампионату Србије овим оружјем.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 11 мај 2013 12:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија