Кућа Добрих Вести

Login

Златић пети, Микец шести на МИ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zlaticMI2МЕРСИН - Андрија Златић заузео је пето место са 133,1 круга, а Дамир Микец шесто место са 113,3 круга трећег дана стрељачког турнира на Медитеранским играма у Мерсину у Турској.


Златном медаљом окитио се Турчин Јусуф Дикец  са 192,8 кругова. Франческо Бруно (Италија) освајио је сребро са 191,3 круга, док је бронза припала Паблу Карери (Шпанија) са 172 круга.
Пре финала, Микец је са 557 кругова био други, а Златић са 549 кругова пети. Шпанац Карера имао је најбољи основни резултат (563), Дикец је имао 555 кругова и трећу позицију пре плеј офа, док је Бруно са осмог места (548) дошао до сребра. Финале је вредело 548 кругова.
У три дана такрчња српски стрелци су освојили три медаље, два сребрне и бронзану. Сребром су се окитила Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Ивана Максимовић (ваздушна пушка) док је бронзани трофеј освојио Дамир Микец (ваздушна пушка).
 Четвртог дана на МИ и у Мерсину 26. јуна  Јасна Шекарић и Зорана Аруновић гађаће МК пиштољем, док  ће се Дејан Пешић и Немања Миросављев такмичити МК пушком 60 метака лежећи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 јун 2013 14:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија