Кућа Добрих Вести

Login

Чубрић: "Никада нисмо били ближи медаљи на МИ"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

 

MIbiciklizamnastartuМЕРСИН - Српски бициклизам никада није био ближи медаљи на Медитеранским играма него у друмској трци у Мерсину у Турској! Селектор Радиша Чубрић, уз честитке свим српским репрезентативцима, дан после трке сумирао је утиске:

- На 300 метара пре циља, Каса је био у првих шест позиција са сјајним изгледима да се домогне медаље. Био је иза Француза Лапорта, али се један италијански бициклиста који је „навлачио“ за Руфинија „склонио“ и изазвао тежак пад неколико возача. Каса, на срећу, није пао, али је изгубио време и десетак позиција и то је био крај. Зекавица, који је био са Касом у водећој групи и који се изморио „навлачећи“ за Касу, је ипак успео да спринта и да се домогне 13. места. Каса је био 18. обојица у времену победника, са малим заостатцима Борисављевић 25. а Даниловић 34.

Чубрић је посебно стакао да су сви српски бициклисти доследно поштовали договор пре старта:

- У првом делу трке отишла је група од 20 бициклиста и међу њима само Зекавица. Међутим, рано су почели скокови Шпанаца и трка се буквално распала на неколиког група. Имали смо у последњих пет километра веома повољну ситуацију, напред је била група до 30 бициклиста и у њој смо имали Зекавицу и Касу. Да није било тог пада, радовали бисмо се медаљи. Каса је био на точку Французу и имао је шансу да ге обиђе јер Француз није спринтер већ добар хронометраш - уверен је Чубрић.- У целини, можемо д абудемо задовољни, Каса и Зекавица су завршили у времену победника. Турци су уложили протест због трећепласираног Алжирца тврдећи да га је до пет километра пре циља довукао аутомбил.

Чубрић поново је истако велику борбеност српских бициклиста:

- Штета што нас није гледао неко из руководства медитеранског тима и новинари, била је то сјајна вожња коју сам испратио само ја, а заслужили су да им још неко честита.

Победник Николо Руфони (Италија) је стазу од 149 километра прешао за 3:20,11 часова и тријумфовао у спринту групе од 22 возача. Друго место освојио је Кристоф Лапорт (Француска), а трећи је трку завршио Алжирац Абделбасат Ханаши.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 29 јун 2013 16:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија