Кућа Добрих Вести

Login

Андреа Арсовић на насловној страни ISSF вести

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ISSFandreanaslovnastranaМИНХЕН - Часопис „ИССФ вести“ (ISSF NEWS), званично гласило Међународне федерације стрељачких спортва (ISSF),“ у периоду од 2006. до 2013. три пута је на насловној стари објавило фотографије српских стрелаца!


У последњем броју, трећем у 2013. на насловној страни је Андреа Арсовић, а то је, на неки начин, признање и целокупном српском стрељаштву за сјајан биланс на Светским куповима. Јер, на прва три Светска купа у сезони, Чангвону у Кореји, Форт Бенингу у САД и Минхену, српски стрелци су освојили 13 медаља -  пет златних, три сребрне и пет бронзаних.
Арсовићева је изузетно допринела овом билансу  са две златне медаље МК пушком тростав у Чангвону и Форт Бенингу а поставила је  светски рекорд ваздушном пушком од 419,7 кругова у Чангвону. У овом броју објављене су и фотографије Иване Максимовић која је на Светском купу у Чангвону освојила две бронзе.
issfmikecПре Арсовићеве, на насловници је био Дамир Микец у четвртом броју 2010. који је најавио јубиларни 50. Шампионат света у Минхену исте године и Јасна Шекарић која је насловну страну првог броја у 2006. поделила као најбољи стрелац света у женској конкуренцији за 2005.  са Американцем Хенкоком најбољим у мушкој конкуренцији  
У стрељачком часопису „Инсајд ревју“ из августа 2011. изашла је посебна прича о Ивани Максимовић, уредници су имали „добар нос“ јер је годину дана касније освојила олимпијско сребро.
Фотографија Максимовићеве на постољу из Лондона објављена је и као најава „Олимпијског дана“ у електронском издању „ИССФ вести“.
issfjacaЕво и биланса српских стреца на прва три овогодишња светска купа. У Минхену, освојили су три медаље, две златне и сребрну. Златом су окитили Немања Миросављев МК пушком тростав и Андрија Златића МК пиштољем, а Златић  је „убио“ сребро ваздушним пиштољем.
У Форт Бенингу, биланс је био пет медаља (2 – 2 - 1). Два златна одличја су освојили Андреа Арсовић (МК пушка тростав) и Андрија Златић (МК пиштољ), једну сребрну Зорана Аруновић (МК пиштољ) и две бронзане Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ) и Јасна Шекарић (МК пиштољ).
На првом Светском купу у априлу у Чангвону, Србија је освојила пет медаља (1 – 1 - 3): златом се окитила Андреа Арсовић МК пушком тростав, сребром Зорана Аруновић ваздушним пиштољем, две бронзе је освојила Ивана Максимовић (МК и ваздушна пушка) и једна бронза је припала Немањи Миросављеву (МК пушка тростав).
ivanainsajdrevijaПоследњи Светски куп је у Гранади од 4. до 11. јула. Гађаће пушком Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе Нови Београд Ушће) и Андреа Арсовић (Партизан), Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић (Нови Београд Ушће) и Стеван Плетикосић (“Чика Мата“, Крагујевац) и пиштољем Бобана Величковић (Бор 030), Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (Црвена звезда), Дамир Микец  (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице).
Уз в. д. селектора Горана Максимовића, у стручном штабу биће и тренери репрезентације Драган Доневић (пушка) и Јелена Аруновић (пиштољ).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 29 јун 2013 22:52
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија