Кућа Добрих Вести

Login

Дочекане олимпијске медаље са ОИ глувих у Софији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

OIGLUVIHSOFIJA3НОВИ САД - Српски глуви спротисти освојили су на Олимпјским играма глувих у Софији прошле седмице две  медаље. Сребром су се окитили рукометаши, док је бронзу освајила стрелац Гордана Миковић Мучибабић.


У просторијама Спортског друштва глувих Полет у Новом Саду приређен је пријем за српке олимпијце и руководство тима који су се у Софији такмичили у конкуренцији 107 земаља у четири спорта - рукомету, стрељаштву, рвању и пливању. Из рукометне селекције присуствовали су Милан Баришић, Владимир Тепавец и Миливоје Бракочевић, тренер и играч.
Гордана Миковић Мучибабић се захвалила свима који су помогли нашим такмичарима, а нарочито свом тренеру Аранки Биндер и селектору Жељку Антоловићу, председнику Спортског савеза глувих Србије који је обећао да ће учинити све како би ови такмичари добили заслужена признања од државе и Покрајине.
- Ово ми је друга бронзана медаља са Олимпијских игара. Много сам радила и тренирала како бих је освојила. Пре две године ми није ишло добро, нисам била успешна ни на ЕП у Немачкој, али сам онда успела да се вратим у праву форму за најважније такмичење. Није ми било лако, имала сам проблема и са простором за тренирање пред Олимпијске игре, али сада је све то заборављено, јер је освојена медаља - рекла је Гордана Миковић Мучибабић.
Жељко Антоловић је подвукао да му је била част  да буде у Софији са репрезентацијом Србије:
- Спортисти су напрно тренирали  како би остварили ове резултате, јер поред ове две медаље имали смо још и четири финала. Захваљујем се свима који су нам помогли и обећавам још боље резултате на следећим играма - рекао је Антоловић.
На пригодној свечаности били су и пливач Давид Валихора (100 м слободно), рвачи Атила Вајда (до 55кг), Ален Фехер (до 66), Рамадан Бериша (до 84) и селектор Мирко Кнежевић и стрелци Филип Костић (пушка), Јасмина Римски (пушка), Милица Симић (пиштољ) и сви су добили пригодне поклоне.
Пре четири гдине, 2009. у Тајпеију у Тајвану, биланс је био такође две медаље, сребро рукометаша и бронза Гордане Миковић Мучибабић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 август 2013 22:56
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија