Кућа Добрих Вести

Login

Емир Бекрић освојио бронзу на СП у Москви

Оцените овај чланак
(2 гласова)

emirМОСКВА - Српски атлетичар Емир Бекрић освојио је бронзану медаљу у трци на 400 метара препоне на Светском првенству у Москви. Бекрић је дошао до фантастичног успеха након што је у финалу претрчао ту деоницу за 48,05 секунди, што је нови национални рекорд.

То је друга бронзана медаља за српску атлетику на светском шампионату у Москви, где је Ивана Шпановић претходно такав успех остварила у скоку у даљ.

Бекрић је био једини белац у финалу и једини Европљанин и ову трку обележио је његов фантастичан финиш.

"Ово је највећи дан за српску атлетику, али и за мене као атлетичара. Максимално сам се сконцентрисао да дам све од себе. Пред циљ сам замислио своју породицу и извукао последњи атом снаге из себе. Хвала свима на подршци", рекао је Емир одмах после трке, видно под утисцима.

Бекрић је иза себе оставио легенде и фаворите ове дисциплине, међу којима је Феликс Санчез из Доминиканске Републике.

Церемонија доделе медаља на 400 метара препоне биће одржана сутра од 16.10 сати по нашем времену.

 

Премијер и председник честитали Бекрићу

Председник Томислав Николић честитао је атлетичару Емиру Бекрићу и Атлетском савезу Србије освајање бронзане медаље."Поштовани Емире, твојим низом медаља сврстао си се у врхунске спортисте, представио своју земљу и обрадовао све њене грађане. Наши спортисти сваког дана постижу изванредне резултате који су одраз неизмерног талента и непрестаног надограђивања, борбености, истрајности и воље. Хвала ти на начину на који нас представљаш и којим пружаш пример и мотив другим спортистима", наводи се у честитки председника Николића.

И председник Владе Србије Ивица Дачић честитао је Емиру Бекрићу освајање бронзане медаље у трци на 400 метара с препонама на Светском првенству у Москви.

"Ова медаља има златни сјај и Ваша је заслуга што се Србија враћа у светску атлетску елиту. Желим Вам још пуно трофеја којима ће се Србија радовати”, наводи се у честитки премијера Дачића.

                                                                                                Извор: Кућа добрих вести    

 


Последњи пут измењено петак, 16 август 2013 00:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија