Кућа Добрих Вести

Login

Србији једно место у елити на СП у Тоскани

Оцените овај чланак
(1 Глас)


biciivanstevicВРЊАЧКА БАЊА -Србија ће имати право на једног возача у елити  и три до 23 године на Шампионату света у Тоскани од 22. до 29. септембра, саопштила је Међународна бициклистичка унија (УЦИ).  У категорији жене – елита има места за три такмичарке, код јуниора за три такмичара, а код јуниорки за четири.


Једно место у елити изборио је Иван Стевић пласманом међу 200 на ранг листи Европа тура (40. место са 136,67 бодова). Србија није успела да освоји довољно бодова на ранг листи нација да квалификује још једног бициклисту за ову категорију.
 Радиша Чубрић, селектор сениорске репрезентације окупио је на мини припремама у Врњачкој Бањи девоторицу бициклиста на које рачуна за трку “Око Бугарске” од 2. до 6. септембра и потом за Шампионат света у Тоскани.
На припремама су Иван Ставић (Тушнад), Габор Каса (Спартак), Милош Борисављевић и Марко Станковић (ЦЦН Металац), Јован Зекавица, Стефан Стефановић и Марко Даниловић (Борац Чачак), Никола Козомара (ОБК Београд) и и Дејан Марић (Раднички, Крагујевац).
- Стевић ће на трци “Око Бугарске” возити у мајици Тушнада, док ћу после овог мини кампа одредити шесторицу бициклиуста за ову трку, која је можда и најтежа у последњих десет година иако на нешто скраћеној стази – каже Чубрић.- Путеви у околни Врањачке Бање су идеални за овакву врсту припрема, ишли смо на Гоч и Копаоник и надам се доброј форми у Бугарској… Објективно, за СП имамо само Стевића за трку у елити, а три места у кагегорији возача до 23 године попуниће најспремнији бициклисти са трке “Око Бугарске”.
Србија неће пријавти такмичарку за друмску трку жена у елити, а селектор млађих категорија Саша Гајичић ће сигурно повести јуниорку Јелену Ерић док ће  састав јуниорске мушке селекције бити накнадно одређен.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 август 2013 18:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија