Кућа Добрих Вести

Login

Силвија Јановић пета на СП

Оцените овај чланак
(2 гласова)

4danjanoviccrvenitrikouakcijiЗРЕЊАНИН - Српска рвачица слободним стилом Силвија Јановић (категорија до 60 кг) поражена је у борби за бронзану медаљу од Румунке Кристе Инце са 9:1 и освојила је на крају пето место, приредивши  најпријатније изненађење четвртог дана кадетског Шампионата света у Зрењанину.


У првом колу изгубила је од Рамоне Галмабош из Мађарске са 8:0, али је Мађарица отишла у финале и „повукла“ Јановићеву у репесаж. У првом мечу репесажа, Јановићева је  савладала је Билијану Дудову (Бугарска) са 6:5, да би у сусрету за бронзу поклекла пред  Румунком Инце.
Друге две српске рвачице нису успеле да прођу прво коло. У категорији од 46 кг, Милица Лазић је са 9:0 изгубила од Адранис Кастиљо (Венецуела) која је касније освојила бронзу, док је у категорији до 70 кг Магдалена Морар  са 5:0 поражена од Грејслин Дуган (Канада).
Резултати другог дана Шампионата света за кадеткиње слободни стил, до 40 кг: Светлана Анкичева (Казахстан), 2. Реџина Дои (САД), две бронзе: Мизуки Косака (Јапан) и Вероника Гускаја (Русија). Укупно 11 рвачица, Србија није имала представницу.
До 46 кг: 1. Заинаб Магомедова (Рсија), 2. Олена Кремзер (Украјина), две бронзе: Михо Зигараши (Јапан) и Адрианис Кастиљо (Венецуела)...15. Милица Лазић (Србија). Укупно 15 рвачица.
До 52 кг: Маји Мукаида (Јапан), 2. Луиза Сулејманова (Русија), две бронзе: Ламан Гурбанова (Азејрбејџан) и Викторија Дидкивска (Украјина). Укупно 18 рвачица, Србија није имала представницу.
60 кг: 1. Рамона Галамбош (Мађарска), 2. Лаура Чарашвили (Белорусија), две бронзе: Криста Инце (Румунија) и Шиоми Имаи (Јапан), 5. Силвија Јановић (Србија). Укупно 16 рвачица.
 До 70 кг:1. Анастасија Шустова (Украјина), 2. Меи Шидо (Јапан), две бронзе: Франци Раделт (Немачка) и Венеса Лизет Јакариас  Ромеро (Мексико)...12. Магдалена Морар (Србија). Укупно 18 рвачица.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 август 2013 20:28
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија