Кућа Добрих Вести

Login

Година Ивана Стевића

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ivanstevicБЕОГРАД -  Бициклиста Иван Стевић (ОБК Београд) обележио је ову сезону на домаћем друму: тријумфовао је на трци „Кроз Србију“, победио на друмском шампионату Србије и освојио прво место у Лиги Србије у друмском бициклизму за елиту, други пут у каријери после 2009.


Уз то, припала му је и вицешампионска балканска титула и био је трећи у генералном пласману на трци „Око Румуније“. Има  пет других места у етапама ове сезоне: друга етапа „Око Бугарске“, прва етапа на „Тур Секлерланд“ у Румунији, прва и четврта етапа на „Око Румуније“, трећа етапа на „Кроз Србију“ и био је трећу у петој етапи на „Кроз Србију“.
У Лиги Србије победио је на „Око Београда“ и био је други  у Аранђеловцу, али је 90 поена као најбољи српски возач добио на класику „Београд – Чачак“ где је стигао седми и освојио и балканско сребро.
Најуспешнији клуб у елити био је крагујевачки Раднички са четири победе и два друга места у седам трка.
Јуниор Партизана Душан Калаба убедљиво је освојио Лигу Србије са  четири прва места и два друга у осам трка. Партизан је најбољи клуб са импресивних шест победа у осам трка.
Душан Рајовић бисер ЦЦН Металца, освојио је кадетску титулу са четири победе и једним трећим местом у осам трка. Рајовић је најтрофејнији возач ове сезоне, јер има и три шампионске титуле - хронометар, друм и критеријум. Пет победа, два друга и једно треће место (увек на постољу) донело је краљевачком Металцу прво место у овој конкуреницији.
Најбољи млађи кадет је Вељко Стојнић из С тима из Сомбора са  четири победе и једним другим местом у осам трка.  Стојнић има и две шампионске титуле - хронометар и критеријум. С тим (Сомбор) је најбоља екипа  у лиги са пет првих места у осам трка.
ЦЦН Металац је од четири категорије у три имао возаче у прва три – Рајовић први кадет, Марко Станковић други у елити, Андрија Чукић други код кадета и Немања Стојановић други за млађе кадете, а у екипној конкуренцији има једну прво место (млађи кадети),  једно друго (јуниори) и једно треће место (елита). Црно бели имају  прво и друго место код јуниора (Калаба и Котур) и екипну титулу у овој конкуренцији, као и треће место Андрије Јоксимовића за млађе кадете. Крагујевачки Раднички има прво место екипно у елити, треће место Есада Хасановића у елити и треће место екипе кадета.
С тим из Сомора може да се подичи са два прва места - Стојнић и екипно за млађе кадете.
Чачански Борац има друго место екипно - елита и и треће за млађе кадете.
Ваљевски Боба освојио је друго место код кадета. Железничар МБН из Ниша је трећи код јуниора, а Дарио Нимчевић и  Милан Драгојевић (Спартак Суботица) су свом клубу донели трећа места за кадете, односно јуниоре.
У  веома тешкој години, српски клупски бициклизам је показао виталност: 164 возача су освајала бодове у лиги Србије у свим категоријама, највише у кадетској – 47, потом у сениорској – елита  42, јуниорској 38 и млађој кадетској 37.
Пласмани у Лиги Србије у друмском бициклизму – елита: 1. Раднички Крагујевац 470 бодова, Борац Чачак 440 (три победе у седам трка), 3. ЦЦН Металац 290. Укупно девет тимова освојило бодове.
Појединачно: 1. Иван Стевић (ОБК Београд) 335, 2. Марко Станковић (ЦЦН Металац) 286, 3. Есад Хасановић (Раднички, Крагујевац) 244 поена. Хасановић има две победе, по једну Горан Антонијевић (Раднички) и Јован Зекавица (Борац).
Јуниори: 1. Партизан  600, 2. ЦЦН Металац 450 (једна победа), 3. Железничар МБН 390 (једна победа). Укупно пет тимова освојало екипне бодове.
Појединачно: 1. Душан Калаба 500, 1. Лука Котур (обојица Партизан) 317 (једна победа), 3. Милан Драгојевић (Спартак) 305 поена (једна победа).  По једну лигашку победу имају Милош Бајић и Данило Милошевић из Партизана.
Кадети: 1. ЦЦН Металац 690 2. Боба Ваљево (две победе), 3. Раднички Крагујевац 380 (једна победа у осам трка). Укупно девет клубова освајало бодове.
Појединачно: 1. Душан Рајовић 484, 2. Андрија Чукић (обојица ЦЦН Металац) 353 (једна победа), 3. Дарио Нимчевић (Спартак) 338. Побеђивали су у осам трка  и Никола Росић (Шумадија Биро план Аранђеловац), Алмин Ћатовић (Трнава, Нови Пазар) и Димитрије Жарковић Ђолаи (Спартак).
Млађи кадети: 1. С тим Сомбор 570 (пет победа), 2. Партизан 410 (две победе), Борац Чачак 310 (једна победа у осам трка) итд. Укупно девет екипа освојало поене.
Појединачно: 1. Вељко Стојнић (С тим) 450, 2. Немања Стојановић (ЦЦН Металац) 420 (две победе), 3. Андрија Јоксимовић (Партизан) 345 итд. Побеђивали су у и Душан Веселиновић (Партизан) и Саша Утвић (С тим) по једном у осам трка.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 октобар 2013 15:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија