Кућа Добрих Вести

Login

Станковић 17. у првој етапи трке у Катару

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1ccn2kraljevcaniukataruАЛ ЗУБАРАХ - Марко Станковић, бициклиста ЦЦН Металца из Краљева заузео је 17. место у провј етапи трке „Тур оф Ал Зубарах“  у Катару (категорија 2.2) са 1,26 минута застатка у односу на победника Јусуфа Мухамеда Мирзу (Уједињени Арапски Емирати, национални тим). На 30. место пласирао се гост у ЦЦН Металцу, репрезентативац чачанског Борца Јован Зекавица са 2,03 минута слабијим временом док је 58. у конкуренцији 82 возаћа из 16 екипа завршио Милош Борисављевић са 3,49 минута заостатка. Одустали су због дефеката млади Марко Полумирац и Милош Стојановић.


Мирза је 122,3 км од предграђа Дохе до Ал Зубараха („Црвене тврђаве“) прешао за 2:32,42 часова и до победе је дошао у спринту групе од петорице бициклиста где је друго место припало Кос Јерену Керсу (Холандија), а треће Мартину Вајсу (Аустрија, национални тим). Потом је дошла група од седам возача са 18 секунди заистака. Станковић је био у групи од 18 бициклиста са 2,03 минута заостатка.
Мирза у генералном пласману има шест секунди боље време од Керса и 11 секунди предности у односу на Вајса. Он је најбољи возач у овом региону и једини професионалац јер вози за тим Скај Дајв из Дубаија. Станковић је 28 са 1,45 минута слабијим временом, Зекавица је 30. са 2,26, а Борисављевић 58. са 4,11 минута заостатка.
У пласману екипа, води  национални тим Аустрије, ЦЦН Металац је осми у конкуренцији 16 селекција у којима су возачи из 20 земаља.
- Станковићу честитке, али и критике јер је  на 20 км до циља направио неколико грешака и остао у другој групи - каже тренер ЦЦН Металца Радиша Чубрић коме у стручном тиму асистира брат Рајко.- Ветар је поцепао караван и растурао га у више група већ после 30 км. Све је било добо јер смо у водећој групи имали Станковића али је на жалост у финишу пропустио прилику да остане са водећима. У великој главној групи стигли су Зекавица и Борисављевић. Нисмо имали среће, двојица младих возача имали су дефекте: Полумирцу су пукли мењач и кука, а Стојановић је имао тежи квар и пошто није било возила општег механичара поред њихове групе, морали су да одустану.  Биће интересантно до краја, Мирза има малу предност а чекају нас још две ветровите етапе. Друга етапа је равна од 120 км.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија