Кућа Добрих Вести

Login

ЦЦН Металац наставља пројекат "Први Србин на Тур де Франсу"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1ccnmetalacu2014КРАЉЕВО - Радиша Чибрић, шеф стручног штаба бициклиста краљевачког ЦЦН Металца и у 2014. ће наставити пројекат зацртан још пре неколико година “Први Србин на Тур де Франсу”!


- Не одустајем, иако има много препрека на том путу, јер сматрам да Краљево као град дуге бицклистичке традиције може да у наредних неколико година изнедри бициклисту који ће возити на најчувенојој трци на свету. Све што радимо у клубу је усмерно ка томе. Сваке године “искочи” по неки талентован возач, лане је то био Милош Борисављевић а пратила су га два бисера српског бициклизма млада Јелена Ерић и од ове године јуниор Душан Рајовић, у 2013. најбољи кадет Србије. Уз подршку Града Краљева и помоћ спонзора фирми ЦЦН,  Белт, Радијатори, БАС, НЕЛТ и ресторана Сунце,  прошле године смо имали изузетне резултате који су и прави путоказ, али и охрабрење, да упркос свим тешкоћама можемо да очекујемо и светло на крају тунела у коме се нашао наш, ни мало јефтин, спорт – сматра Радиша Чубрић.
Италијански клуб Мантовани, где је од јанура требало да вози Милош Борисављевић, са жаљењем је отказао гостопримство младом српском асу?
- Разумемо их, криза је велика и у земљи бициклизма каква је Италија и смањили су број странаца у својим тимовима да би отворили врата домаћим бициклистима. Ово нас је присилило да се окренемо “плану Б” и да појачамо наш програм на најквалитетнијим иностраним тркама. Имамо одличну екипу, иако је Марко Станковић потписао за крагујевачки Раднички: Борисављевић, Полумирац, Миладиновић, Филиповић, М. Стојановић…Из младог погона на друм ће Чукић, Бажалац, Н. Стојановић, Величковић…Ове сезне доминираће ОБК Београд са искусним Стевићем и Јованвићем и младим, али већ афирмисаним Козомаром и Марићем. И чачански Борац има тим за поштовање, са Зекавицом, Даниловићем и Стефановићем… Крагујевчани такође имају добар сениорски састав. Ми не можемо да дајемо награде за трке наше Лиге као неки други клубови али можемо за узврат да понудимо учешће на свим јаким тркама у региону- објаснио је Чубрић.
Сезону почињете у фебруару “Великом наградом Изоле” у Словенији?
- Та трка је “везана” за приреме које ће наш млади тим спровести на Северном Јадрану. После Словеније идемо на трку у Израел такође у 2.2 категорији, а у априлу планиране су трке у Грчкој и наша “Бањалука - Београд”. Добар глас о ЦЦН Металцу, који је део међународног тима и за који су регистровани “легионари” из Финске преко Русије до Аустралије, се далеко чуо и помогао нам да обезбедимо позиве за неке од најатрактвнијих трка и у Азији, у Ирану, Катару, Кини...  Важно је да знамо и какав је програм репрезентације због Борисављевића и осталих кандидата како бисмо на време планирали наше учешће на тркама у иностранству. Очекујемо на том плану конкретнију помоћ БСС уз пуно разумевање за тешку финансијску ситуацију у целом нашем спорту – нагласио је Чубрић.
Одустали сте од учешћа Ерићеве и Рајовића на цикло крос првенству света  почетком фебруара у Холандији?
- Остали смо без подршке БСС, а клуб није у могућности да сам спроведе и програм припрема и одлазак на СП. Средства ћемо усмерити на јаке клупске припреме на Јадрану и учешће на тркама у фебруару и марту – најавио је Радиша Чубрић.
Чубрић је на крају захвалио и спонзорима, пре свега фирми ЦЦН са којим је продужен уговор:
- ЦЦН је  у Азији гигант у производњи спортске опреме и конкурент је америчком “Чемпион систему”. У питању је ривалство једнако ономе између Адидаса и Пуме. Спонзор за бицикле у 2014. нам је Колоси, а за кациге Ренкинг. Интересантно да смо у Србију, која је за такве велике фирме мало тржиште, довели два ривала, јер “Чемпион систем” опрема нашу репрезентацију. Наравно, очекујемо и још бољу сарадњу и подршку друштвено спортских организација града Краљева. Нећемо, и поред тога, имати буџет као неки други српски клубови, али сам сигуран да ћемо имати најбољи међународни програм у коме ће се, уверен сам, на први начин афирмисати пре свега млади Јелена Ерић и Душан Рајовић, а да ће се Милош Борисављевић потврдити као возач за велика дела – закључио је Радиша Чубрић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 јануар 2014 15:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија