Кућа Добрих Вести

Login

Зимски излет у свет јапанске поп-културе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

japanizammmmБЕОГРАД – Друштво љубитеља јапанске поп културе Сакурабана и Дом омладине Београда организовали су други београдски ChibiCon, који ће се одржати у Дому омладине Београда за викенд 11. и 12. јануара.
До сад већ знате да у јапанском сленгу, „ћиби“ значи „малецак“, а ChibiCon је баш оно што му име каже: мини конвенција која у два дана, што је тачно половина трајања Јапанизма, нуди пресек најпопуларнијих садржаја и зимски излет у свет јапанске поп-културе.

После новогодишње еуфорије јануар је поприлично празан месец по питању догађања у престоници па искористите сваку прилику да уживате у сакупљању нових знања и искустава и то овога пута о - другим културама.
Жеља организатора је да ChibiCon изгради себи својствен профил донекле различит од Јапанизма, па треба посебно нагласити да догађај обилује интерактивним садржајима.
Програм је осмишљен тако да подстакне публику да што више учествује у свим трибинама, предавањима, радионицама, сусретима и осталим догађајима које смо припремили.
Програм се одржава 11. и 12. јануара од 12,30 до 21 час а цена дневне улазнице је 150 динара.

Продајни сајам на тему Јапана

Artist Alley – продајни сајам аниме и манга робе, креативних рукотворина, накита и модних детаља, нових издања књига на тему Јапана и дуго очекиваних манги на српском језику, и свега осталог што може да испразни ваше новчанике, тако да почните са штедњом на време.
Погледајте још - изложбу радова сестара Урбановић, добитница прве награде за рад на тему „Суперхероји“ на Јапанизму 2013, традиционалну изложбу радова полазника Сакурабаниног манга курса, изложбу оригами фигура – оригамисти који одржавају радионице обрадоваће својим најновијим креацијама.

Блеја, добра забава, штанд за нудле и кафу, друштвене игре по ћошковима и све остало што очекујете од оваквог догађаја.

Више о догађају погледајте ОВДЕ.

                                                                                             Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине 


Последњи пут измењено петак, 10 јануар 2014 13:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија