A+ A A-

Конкурс за драмски текст намењен младима

Оцените овај чланак
(4 гласова)

Овога пута фокус је на узрасту од 13 до 17 година, које је, по мишљењу Удружења, прилично запостављена у позоришном животу Србије, и зато је жеља да се професионални драмски писци стимулишу да се обрате управо овој групи.
Тема конкурса је „Табу“, то јест сви они друштвени догађаји, појаве или феномени који су проскрибовани као непримерени и неприхватљиви међу младима.
Наравно, писци се позивају да ову тему третирају што шире и тумаче је што отвореније, омогућавајући себи максималну креативну слободу.
Право учешћа имају само оригинални, необјављени и неизвођени драмски текстови изворно написани на српском језику чији су аутори грађани Србије.
Основни критеријуми приликом доношења одлуке жирија о победнику биће уметничка вредност, иновативност на плану форме, релевантност тема и универзалне вредности у кореспонденцији са младим гледаоцем.
Конкурс је отворен до 28. фебруара 2014. године, после овог датума пристигли текстови немају право учешћа.
Циљ успостављања награде за најбољи драмски текст за децу и младе је утицај на развој српске драмске литературе за позориште за младу публику.
Конкурс за оригинални драмски текст АССИТЕЈ Србије је бијеналног карактера, први конкурс објављен је 2011. године као део дугорочног развојног пројекта промоције и афирмације домаћег драмског стваралаштва за децу и младе у оквиру којег је од 2008. године до сада реализовано низ програма и пројеката подршке новим генерацијама драмских писаца и списатељица.

                                                                                       Извор: Кућа добрих вести/АССИСТЕЈ


Последњи пут измењено понедељак, 20 јануар 2014 23:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани