Кућа Добрих Вести

Login

Ивана Максимовић и Драгана Палечек најуспешнији стрелци Београда у 2013.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1najstrelcissbsvilaureatiБЕОГРАД - Ивана Максимовић („Академија Максимовић“) у сениорској конкуренцији и Драгана Палечек из Новог Београда Ушћа у јуниорској конкуренцији проглашени су за најуспешније стрелце Београда у 2013. на пригодној свечаности Стрељачког савеза Београда (ССБ) у Клубу спортиста СД Партизан.


 Проглашени су и најбољи на ранг листама по оружјима и категоријама и трофеје им је уручио председник ССБ Миле Ђапић. Драгана Палечек је због обавеза у школи пропустила свечаност и признање је примио њен брат.
Београд може да се подичи да је прошле године имао две светске рекордерке Ивану Максимовић и Андреу Арсовић и да су у Београд стигла четири мала кристална глобуса за друга места у финалу Светског купа. Ивана Максимовић је донела и европску бронзу, сребро из финала Светског купа и две бронзе са Светских купова, Зорана Аруновић пет медаља са светских купова и два са финала Светског купа, Арсовићева сребро из финала Светског купа и два злата са Светских купова... Јасна Шекарић је освојила бронзу на Светском купу.
Београдски стрелци учествовали су у освајању три екипне европске медаље – сребра ваздушним пиштољем Дамир Микец и Димитрије Гргић са Златићем, бронзе МК пиштољем Јасна Шекарић, Даница Рашета и Зорана Аруновић и злата ваздушним пиштољем Аруновићева и Шекарићева су са Бобаном Величковић.
На Медитеранским играма свих седам медаља освојили су београдски стрелци: златом су се окитиле Зорана Аруновић (МК пиштољ) и Ивана Максимовић (МК пушка, тростав), сребром Ивана Максимовић (ваздушна пушка)  и Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), док су бронзане трофеје освојили Дамир Микец (ваздушни пиштољ), Јасна Шекарић (МК пиштољ)  и Андреа Арсовић (МК пушка, тростав).
1najstrelcissbarunovicmaksimovicarsovicДобитници трофеја за прва места на ранг листама СС Београда су:
Пушка, сениори: Миленко Себић (“Академија Максимовић”), сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), јуниори: Лука Миљанић (Партизан), јуниорке: Драгана Палечек (Нови Београд Ушће), млађи јуниори: Драган Вукадиновић (Партизан), млађе јуниорке: Нина Радуловић (Звездара), кадети: Лука Поповић (Колубара) и кадеткиње: Марија Завишић (Полицајац).
Пиштољ – сениори: Дамир Микец (Полицајац), сениорке: Зорана Аруновић (Ц. звезда), јуниори: Александар Живановић (Колубара), јуниорке: Александра Матијашевић (Земун Центар), млађи јуниори: Милош Лазић (“Филип Кљајић”, Младеновац) и млађе јуниорке: Марија Младеновић (“Филип Кљајић”).
Свечаност  су присуствовали  спортски директор СС Србије Срећко Пејовић и бројни тренери, стрељачки радници и пријатељи стрељачког спорта.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија