Кућа Добрих Вести

Login

Ивана Шпановић - бронзана атлетска дива

Оцените овај чланак
(2 гласова)

spanovicСОПОТ - Најбоља српска атлетичарка у скоку у даљ Ивана Шпановић данас је направила још један историјски успех за краљицу спортова, освојивши бронзану медаљу у скоку у даљ на Светском дворанском првенству у Пољској.

Друго место у овој дисциплини припало је Катарини Joxnson-Thompson (Енглеска) даљином од 6.81 метар, а најбоља на свету ове године била је Elouse Lesueur (Француска) са скоком од 6.85 метара.

То је прва медаља на дворанском Светском првенству од 1997. године, а коју је освојила наша атлетичарка, Ивана Шпановић, која је и лане освојила бронзану медаљу на Светском првенству (СП) у Москви.
За Шпановићеву ово представља најуспешнију зимску сезону икада. На њеном првом дворанском првенству света, Ивана је успела да докаже да је међу најбољима на свету, и освоји бронзану медаљу скоком од 6.77 метара. Такође, успела је да обори и национални рекорд у овој дисциплини пре само две недеље на Балканијади у Истанбулу, који сада износи 6.92 метара, саопштио је Атлетски савез Србије (АСС).
„Пресрећна сам због још једне медаље освојене на светским првенствима, и знам да смо на добром путу да се са следећег великог такмичења вратим са још сјајнијим одличјом“, изјавила је Ивана Шпановић, а објављено је на порталу АСС.
У јучерашњим квалификацијама скока у даљ Шпановић је изборила пласман у финале већ у првој серији скоком од 6.77 метара, а да је и више него у високој форми доказала је и далеким скоковима у свим серијама: 6.68м , 6.64м, 6.71м, 6.68м, 6.64м, 6.77м.
„Ово је велики успех за Ивану и српску атлетику. Имала је проблем са доскоком у финалу, али је, на срећу, Ивана толико физички спремна и јака да је и поред тога освојила бронзану медаљу“, изјавио је тренер Иване Шпановић, Горан Обрадовић.
Још једном бронзаном медаљом Ивана је обрадавала Србију, поносно бранећи боје своје земље. Следећи циљ биће Европско првенство у Цириху, које ће се одржати у августу ове године.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 09 март 2014 19:50
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија