Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевић на млазни погон уз Банстол

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1treningtrkaboriosavljevicicubricБЕОГРАД - Селектор за друмски бициклизам Радомир Павловић задовољан је како је протекла тренинг трка одржана после прве трке Купа Србије „Велика награда Новог Сада“ у Петроварадину:


- Врло добар и квалитетан тренинг, са доста “скокова“ и променама ритма у низу тактичких ситуација. Сви су до подножја Банстола били у групи, а на успону на Фрушку гору, Борисављевић је изашао на чело са високом каденцом, око 110 обртаја до самог врха. До Инђије, сениори са групном сменом направили просек од 45 км на час. Ка Београду се ишло задатом брзином од 45 км на час, ветар је дувао у груди, коришћени су преноси 53 пута 15 по два килметра за сваког бициклисту на челу групе, остали у групи возили су са преносом 53 пута 19.  Тренинг је завршен на почетку Душанове улице у Зумуну. Посебну захвалност дугујемо тренеру ОБК Беграда Александру Миленковићу на самаоницијативној помоћи у предвођењу каравана и упозоравању учесника у саобраћају на бициклисте на друму - истакао је Радомир Павловић у извештају.
На тренинг трци од позваних бициклиста стартовали су у елити Иван Стевић (ОБК Београд), Марко Даниловић, Јован Зекавица, Игор Антонијевић, Стефан Стефановић (Борац), Марко Полумирац, Милош Борисављевић, Милош Миладиновић и Дмитри Пономаренко (сви ЦЦН Металац), Лука Котур, Немања Амбруш (Партизан), Немања Рајковић (Железничар МБН) и Марко Станковић (Раднички) а код јуниора: Душан Рајовић, Андрија Чукић (обојица ЦЦН Металац), Миљан Костић, Милан Богдановић и Страхиња Јанковић (Железничар МБН), Душан Веселиновић, Душан Калаба и Андрија Јоксимовић (Партизан).
Стаза за сениоре водила је преко Сремских Карловаца, Банстола, Инђије, Старе Пазове, Батајнице до Земуна. Јуниори су ишли преко Сремских Карловаца и Банстола до Инђије. Габор Каса је са јуниорима Спартака Миланом Благојевићем и Дариом Нимчевићем тренирао на правцу Петроварадин - Суботица у пратњи тренера Дејана Перчића.
У стручном штабу, уз Павловића, били су и тренери Радиша Чубрић (ЦЦН Металац), Предраг Прокић (Борац), Драган Спасић (Железничар МБН) Александар Миленковић (ОБК Београд) и тренери осталих бициклиста који су стартовали. БСС је обезбедио возила за пратњу, путну храну за позване бициклисте и превоз јуниора од Инђије до Београда.
- Пре трке у Петроварадину, јуниорска репрезентација стартовала је на трци у Боњихаду у Мађарској – додао је Паваловић.- Постигнути су добри резултати: Душан Калаба Партизанов јуниор био је други,  Андрија Чукић из ЦЦН Металца четврти, Никола Росић девети, Андреј Галовић 14, Милан Драгојевић 19. и Дарио Нимчевић 26.  Сјајном младом асу ЦЦН Металца Душану Рајовићу је пукао ланац. Имамо добру генерација у којој је одличан Рајовић одмах иза њега стандардно врло добри Калаба и Чукић који су и носиоци репрезентације. Росић, Галовић, Драгојевић су добри али заостају за првом тројицом. Нимчевић на овој трци није показао очекивани резултат и форму а на циљ је дошао иза главне групе. У пратњи екипе били су  и Дејан Перчић и Горан Калаба.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 април 2014 14:24
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија