Кућа Добрих Вести

Login

Исправити неправду према личним тренерима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1STRELJASTVOSKUPSTINAБЕОГРАД - У расправи на редовној годишњој Скупштини Стрељачког савеза Србије у Београду покренута је иницијатива да се, кроз допуне и измене Закона о спорту и Уредбе о националним признањима, исправи неправда како би се убудуће награђивали и „директни произвођачи“ шампиона - лични тренери.


 О томе су говорили тренер европске шампионке пиштољем Бобане Величковић, Бобан Марковић из Бора и угледни гост на скупштини др Дане Корице специјални саветник председника Спортског савеза Србије Александра Шоштара.
- Лични тренери су у спорту оно што су инжењери у фабрикама, они носе производњу, креирају врхунске производе и  доносе резултате – рекао је др Дане Корица. - Ово је, иначе, веома осетљиво питање, према многима је учињена неправда  и надам се да ће комисија која је формирана имати слуха за људе који су дали велики допринос у сваком успеху српских спортиста.
Синиша Машовић председник СС Србије је истакао да је у прошлој години српско стрељаштво забележило изузетне резултате и да је освојена 31 медеља на Првенствима Европе, Светским куповима, финалу Светског купа, Универзијади и Медитеранским играма. Честитао је стрелцима, тренерима и спортским радницима у клубовима на овим успесима. Посебно се захвалио свим запосленима у СС Србије на самопрегорном раду и пожртвовању и када су плате касниле по неколико месеци. Истакао је и велику подршку програмима СС Србије Министарства омладине и спорта Србије, ОКС, и спонзорима Илију и ЕПС.
1streljastvosinisamasovic- Ако се по јутру дан познаје и ова година ће бити успешна јер смо је  почели са три европске медаље и четири трофеја на Светском купу у САД – констатовао је Синиша Машовић.- На путу смо да коначно решимо и  проблеме који су изузетно оптерећивали наш рад. Покренули смо судски поступак за наплату дуговања од 47.187 евра од дужника који тај новац нису уплатили Европској стрељачкој конфедерацији за котизације са ЕШ 2011. као и против корисника нашег пословног простора у Косовској 9 који је судски исељен у априлу и мораће да нам плати 26.500 евра. Такође, уз огромну помоћ Министарства омладине и спорта Србије боримо се да добијемо одборење за градњу скромног националног тренинг центра на Царевој ћуприја. До 1. маја исплатићемо и дуг из 208. од 12.500 евра за награде  Стевану Плетикосићу, Јасни Шекарић, Лидији Михајловић, Немаљи Миросављеву, Дамиру Микецу, селектору Зорану Стојиљковићу и тренеру Ивану Квасневском.
Спортски директор СС Србије Срећко Пејовић је  истакао да је преузео кормило репрезентације после великих успеха и да га то обавезује и мотивише да се настави са добрим резултатима:
- Нама су циљеви ове године добри пласмани на Олимпијским играма младих у Нанкингу у августу, где ћемо имати двоје такмичара што је велики успех, али и освајање олимпијских квота за Рио и светских медаља на Шампионату света у Гранади у септембру – нагласио је Пејовић.- Створили смо добру атмосферу око репрезентације, стручни штаб и ја имамо одличну сарадњу са клубвима и личним тренерима. После Рија, морамо да подмладимо репрезентацију а до тада ћемо полако уводити млађе у нациионални тим и калити их.
Далибор Фатић, делегат клуба Нови Београд Ушће је у расправи рекао да би канцеларија савеза морала боље да ради и да су цене муниције и дијабола из магацина СС Србије неоправдано високе нагласивши да није у питању злонамерна, већ консктруктивна критика.
- Наша концепција развојног програма предвиђа помоћ клубовима и улагање у младе стрелце и, сигуран сам, неће бити само декларативна већ ћемо се потрудити да  стварањем повољнијих услова за набавку опреме, оружја и муниције конкретно помогнемо овај веома важан део стрељачког спорта - обећао је Синиша Машовић.
Председник Стрељачког савеза Београда Миле Ђапић изабран је за члана Управног одбора СС Србије, као други представник изборне јединице  Београд. Од 20 клубова Београда, делегате је имало 16, за Ђапића је гласало 15, против је био један. На Изборној  скупштини СС Србије у априлу прошле године из изборне јединице Београд, која има право на два члана УО  СС Србије изабран је један (Витомир Хоман), па је гласање за другог обављено на овој Скупштни. Сада је Управни одбор од 11 чланова комплетиран –председник: Синиша Машовић, потпредседници: Небојша Релић и Обрад Стевановић, чланови: Витомир Хоман, Милан Парезановић, Зоран Тошић, Миомир Спасојевић, Синиша Вељковић, Жељко Лазић, Бошко Зорић и Миле Ђапић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 24 април 2014 18:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија